Det är inte bara film- och skivbolag som blir upprörda över material som finns på webben. Brittiska fotbollsförbundet FA Premier League har nu skickat ut brev till ett flertal webbplatser som sänder videoupptagningar från fotbollsmatcher live via webben.

- Vi ser att en del människor bryter mot våra rättigheter genom att sända video över webben. Vi funderar just nu på att stämma någon av dem för att statuera ett exempel, säger Dan Johnson, talesperson för Premier League till BBC News.

Premier League får 1,5 miljarder pund för sändningsrättigheter från olika tv-kanaler men enligt Dan Johnson är det inte en fråga om pengar.

- Det handlar inte om kostnader utan om lag och principer och vi vill skydda våra rättigheter, säger han.

Anledningen till att fotbollsmatcher i Premier League sänds över webben av fotbollsfans är att tv-kanaler i Storbritannien inte får sända matcherna på lördagseftermiddagarna live. Istället sänds de senare på kvällen.

Vi i Sverige kan med andra ord sitta framför teven en lördag eftermiddag och titta på engelsk fotboll men det kan inte fotbollsfans i England göra. Anledningen till den regeln är att fotbollsklubbarna i England hellre vill att fansen ska komma till matchen istället för att sitta hemma och såsa framför teven. Klubbarna är rädda för att ingen annars kommer och tittar på matchen.

Men en del webbplatser har kommit på en lösning. Man låter en person i ett annat land där livesändningar tillåts sända matchen på webben. Fotbollsfans i Storbritannien får sedan se matchen för en avgift.

Enligt tidningen Times är det ett relativt litet antal människor som ser på fotboll på webben. Det rör sig om cirka 50 000 personer. Men innan företeelsen blir alltför populär vill Premier League nu agera för att stoppa det hela.