Så blir plattan en superbillig skrivbords-pc

Med Windows 8-appar för sådant som Spotify och Netflix å ena sidan, och skrivbords-Windows med Microsoft Office å andra sidan, är det upp till dig hur du vill använda plattan. De nya miniplattorna använder den senaste tekniken för att kunna fungera som både mediespelare i vardagsrummet och fullt fungerande kontors-pc på skrivbordet.Miracast adapter

För att få ut ljud och bild till en extern skärm eller din smart-tv behöver den till att börja med Miracast-stöd. Två av plattorna i testet kan du använda hdmi-kabel till, men visst vore det väl skönt att slippa trådar helt och hållet? Miracast innebär att bilden kan skickas trådlöst till den på en privat wifi-uppkoppling, så kallad Wifi Direct. Har inte din skärm eller tv det (det börjar bli vanligt i tv-apparater men är än så länge sällsynt i skärmar) så finns det prisvärda adaptrar som du kan koppla in i en ledig hdmi-port. En sådan kostar ungefär 200–300 kronor. För att ”koppla in” en Miracast-skärm, gå in i vänster­menyn och välj Enheter, Projicera, och sedan Lägg till en trådlös bildskärm. Plattan hittar då alla kompatibla skärmar i närheten och allt du behöver göra är att välja och bekräfta rätt skärm.

Bluetooth tangentbord och mus

Att koppla in mus och tangentbord via bluetooth är i princip lika enkelt. Du kan behöva slå på bluetooth manuellt, då det för det mesta är avstängt som standard. Gå in i Inställningar via sidomenyn och sedan till Ändra datorinställningar och därefter Dator och enheter och Bluetooth. Slå på Bluetooth där så får du en lista på alla anslutningsbara enheter. Välj ditt tangentbord och mus och följ instruktionerna för att parkoppla. Ibland ­behöver det skrivas in en pin-kod, ibland går det automatiskt.

Acer Iconia Tab W1-810 32GB

Bästa pris just nu: 1259 kr