Trovärdigt från staten

SMHI

Det finns gott om bra väderappar, men många brottas med samma problem: Antingen kostar de pengar eller också är de nedlusade med reklam. Statliga svenska SMHI erbjuder dock en app som är gratis, reklamfri och riktigt bra.

Förutom prognoser för hela världen kan du få notiser vid vädervarningar, och tycker du att texten är svår att läsa går det att ändra textstorleken.


Lockande norsk utmanare

Yr

En av de populäraste väderapparna är faktiskt norsk. Yr, som drivs av NRK och Meteorologisk institutt (norska SVT och SMHI), erbjuder väderprognoser för en miljon platser i Norge och tolv miljoner i hela världen.

Du kan med andra ord få detaljerade prognoser ned på stadsdelsnivå även i Sverige. Yr finns på både norska och engelska.


Vädret som widget

Weawow
Weawow väderapp fungerar ungefär som andra, men den skiljer ut sig när det gäller hanteringen av widgetar. En widget är ett miniprogram som du kan visa direkt på hemskärmen på en Android-telefon, och här har Weawow stora anpassningsmöjligheter.

Avskalad och öppen

Openweather

Företaget Openweather förser andra aktörer med väderdata, men man har även en egen sajt och app. Den är avskalad och enkel, utan speciellt mycket tilläggstjänster.


Koll på vintervinden

Windy

För alla som är ute i naturen på vintern är vinden lika intressant som temperaturen – och för skärmflygare, fallskärmshoppare och piloter är den förstås ännu viktigare.

I väderappen Windy ligger fokus just på vinden, och i ett läckert grafiskt skal kan du ta del av dess riktning och styrka.