Alla datorspel handlar inte om att döda monster eller köra snabba bilar. Det finns även många kul kunskapsspel, och här är några av våra favoriterna.

City Guesser

Kul gissningsspel för globetrottern

City Guesser är ett kul gissningsspel för dig som har koll på världen omkring dig. Du får helt enkelt se en film från en stad i världen – och du ska gissa var du befinner dig i. Utifrån exempelvis byggnader, gatuskyltar, reklamtavlor, bussar får du olika ledtrådar. Utmaningen är så klart att välja rätt plats – och göra det så snabbt som möjligt.Kunskapsspel

Spela Alfapet online

Alfapet (scrabble) är som bekant ett sällskapsspel där man ska forma ord med bokstavsplattor i plast. Spelet finns i en webbversion som heter Betapet. Du spelar med andra människor över webben, och för att göra det måste du bli medlem, vilket är gratis.


Kunskapsspel

Koll på kartorna

För alla geografinördar är Seterra en kul sajt och app. Här kan du spela spel där du får identifiera världens flaggor eller fylla i länder och huvudstäder på olika sorters blindkartor.
Kunskapsspel

Gör Wikipedia till ett spel

I sällskapsspelet När då då? ska man bevisa sina historiekunskaper genom att placera ut olika händelser på en tidslinje. Du måste inte veta det exakta årtalet utan bara när en händelse inträffade i förhållande till andra.

Wiki History Game gör samma sak på nätet. Du får alltså se en händelse och du ska placera den på rätt plats på en tidslinje. Fakta hämtas från Wikipedia – och här kan du även läsa mer om händelsen.