Ladda ner din sökhistorik

Om du använder Googles tjänster som Gmail och Drive är du förmodligen inloggad mest hela tiden, och har du inte specifikt sagt till Google att inte göra det så sparas alla dina sökningar i en enda lång sökhistorik.

Du har länge kunnat stänga av den här funktionen och även radera redan sparade data, men en nyhet som kom i det tysta i januari i år är att du kan hämta hem hela sökhistoriken.

Även om du redan kände till att Google sparar alla dina sökningar kan det vara chockande att faktiskt se alla tusentals saker du har sökt på. Förutom pinsamheter kan dessa innehålla känsliga uppgifter som adresser, medicinsk information och annat.

Här hittar du Googles historikredigering. Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Hämta för att ladda ner historiken. Välj istället Ta bort objekt om du vill radera historiken, antingen för en viss period eller sedan tidens början, som Google kallar det.

Om tanken på att Google inte bara ser utan även sparar allt du söker är skrämmande stänger du av det genom att gå hit och klicka ur Dina sökningar och webbaktiviteter.