Diskettstationen i mobilen

Floppydisk via USB
Disketternas tid är sedan länge förbi. Idag har floppyn byts ut mot betydligt smidigare och kraftfullare lagringsmetoder. Det betyder inte att diskarna inte har ett visst sentamentalt värde! Om du är en av dessa tekniknostalgiker går det hur lätt som helst att ansluta en floppydisk till din androidmobil via USB.


Ny kamera, gammal blixt

Saknar du skenet från de gamla, stora blixtarna som användes under mitten av seklet? Vill du inte kompromissa med upplösningen utan i övrigt behålla dagens tekniska framsteg när det gäller själva kameran? Självklart har nördarna tänkt på detta och kommit på ett sätt att använda de gamla 60-talsblixtarna på en modern kamera.


Gramofon för smartphone

Gramofon för smartphone
Gramofonen har gått från tekniskt under till inredningsatteralj. Ryan Boase har kommit på ett sätt att åter låta ljudet strömma från en gammaldags tratt. Docka bara in din mobil i Ryans uppfinning ReAcoustic och njut av det fylliga ljudet. ReAcoustic inte använder någon övrig teknik förutom (som namnet antyder) ren akustik.


Gör din mobil till en polaroidkamera!

Prynt
I och med digitalkamerans genombrott får vi allt färre fysiska kopior av fotografier. Oftast sparas de på datorn för att sedan glömmas bort på en backup-hårddisk. Prynt låter dig skriva ut fotografierna direkt ur enheten som vi numera använder flitigast för att dokumentera vår omvärld (och oss själva) - mobilen! Kanske coolast av allt är att du har möjligheten att filma innan du tar och skriver ut din bild. När du sedan scannar fotografiet spelas filmklippet upp på din skärm.


Skrivmaskinstangentbord till din surfplatta

Skrivmaskin till iPad

Hipster-o-metern slår i taket med denna extremt analoga och egentligen helt onödiga accessoar. Genom att koppla din datorskärm eller surfplatta till en kopia av ett skrivmaskinstangentbord kan du nu njuta av allt modern teknik har att erbjuda (såsom möjligheten att skriva om meningar utan att använda tipex) och samtidigt känna dig som en gammaldags författare. Faktum kvarstår dock hur irriterande det skulle vara att ha en kollega som satt och slammrade på den här.

Nästa:

mobilskal

21 handgjorda mobilskal - med riktig wow-faktor!