Microsofts Powerpoint är ett imponerande, men dyrt, program. För lite enklare behov duger Googles motsvarighet alldeles utmärkt för att göra iögonfallande presentationer eller bara rita enkla tabeller och diagram.

Det är inte bara lätt att använda, det är också intuitivt som Powerpoint och mycket mindre komplicerat än ett fullständigt grafiskt design­program. Vidare ger Google dig några färgscheman som du kan använda för att få dina presentationer att se polerade och professionella ut.

Vi visar hur du kommer igång och förklarar hur du drar en enkel pil och ändrar dess bredd och färg. Sedan kan du fortsätta utforskningen själv.

Du måste ha ett Google-konto för att använda Googles appar, men det betyder inte att du är tvungen att använda Gmail. Gå bara till gmail.com, och skapa ett konto om du inte har ett. Behåll din vanliga e-post om du vill.

Introduktion till Google Presentationer - i 4 steg

Google Presentationer
1. Skapa ett presentationstema. Logga in, klicka på Google Drive och sedan på Skapa. Välj Google Presentationer. Välj ett tema för alla bilder i din presentation. I exemplet väljer vi Enkelt ljust.

Google Presentationer
2. Börja arbeta. Som standard skapas två textboxar, precis som i Powerpoint. Vill du inte ha dem, markera och välj Radera i Redigera-menyn. Öppna sedan Infoga-menyn, välj Linje och där­efter Pil.

Google Presentationer
3. Dra pil. Dra pilen dit du vill ha den. Om du vill kan du nu ändra tjocklek på den. Klicka på den lilla ikonen Radbredd och välj önskad storlek. Med knapparna bredvid kan du bland annat ju

Google Presentationer
4. Sätt färg på presentationen. Nu är det dags att ge den en roligare färg. Klicka på ikonen Linjefärg och välj önskad kulör. Nu har du början till din presentation och kan fortsätta att experimentera själv.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program/tjänst: Gmail-konto.
Tid: 10 minuter:
Det här lär du dig:

  • Komma igång med Google Presentationer.