Videotjänster som Youtube och Vimeo är fantastiska, men de fungerar bara när du har en internetuppkoppling. Det blir därför svårt att titta på video under fjällsemestern eller vid något annat tillfälle när du saknar en uppkoppling. En lösning är att ladda hem videoklippen till din egen hårddisk.

Alla som har försökt göra det här vet dock att det inte är helt enkelt. Det finns nämligen ingen Arkiv/Spara-funktion i Youtube.

Förklaringen är att Youtubes användarvillkor inte tillåter nedladdning, så de tjänster som erbjuder detta befinner sig i en juridisk gråzon – och motarbetas av Youtube. För att vara på den säkra sidan ska du bara l

Det finns trots allt ett par tjänster som fungerar bra. Några av dem är:

Youtube video download

Lätta att använda

De olika nedladdningstjänsterna ser lite olika ut, men upplägget är det samma. Så här gör du:

1. Öppna det Youtube-klipp du vill spara och kopiera webbadressen. Använder du Videograbby kan du även välja att skriva in ett sökord.
2. Surfa till någon någon av nedladdningssajterna och klistra in adressen.
3. Som du ser kan du ofta välja filformat. Väljer du mp4 sparar du en videofil medan mp3 bara sparar ljudet. Du kan även välja kvaliteten. Ju högre kvalitet, desto större filstorlek.
4. Efter en liten stund kan du ladda hem filen till din dator, genom att välja ett alternativ som heter Spara, Save eller något liknande.

Något som är viktigt att komma ihåg är att det brukar krylla med reklam på sidorna – så det är viktigt att klicka på rätt länk. Det är också klokt att viruskolla den fil du har laddat hem.

När du rör dig i juridiska gråzoner vet du aldrig vad som händer med den här sortens tjänster. Även om de fungerar bra i dag vet man aldrig om de förändrar upplägget i framtiden.