Hitta något nytt i London

hitta nytt i london
En bra guidebok gör sommarens reseupplevelser större, och det har dykt upp många digitala varianter som ger oss mer ovanliga tips.
Nätresebyrån Expedia satsar på favoritresmålet London, och tipsar om dolda bakgator i stället för sevärdheter som Madame Tussauds och Big Ben. På sajten får du tips från andra och du kan dela med dig av dina Londonfavoriter.

 

Lokalbornas bästa tips

like a local resetips paris
De bästa tipsen får man av ”locals” alltså människor som bor i en stad. På Like a local finns den här sortens guider till ett 60-tal städer.
Sajten är gratis medan appen kostar kostar cirka 8 kronor per stad. Appen har en offlinefunktion så att du klarar dig utan internetuppkoppling.
ANDROID. IOS. Likealocal  

Field Trip vet var du är

field trip resor
Googles nya reseapp Field Trip bygger helt på din position. Du får alltså tips om intressanta platser just där du befinner dig.


Hitta dolda spännande platser

Missilhangarer, meteoritkratrar och kärnkraftverk. Världen är full av överraskningar, och sajten Atlas Obscura sajten hjälper dig att hitta dem.


Mer än hotellbetyg

Sajten Tripadvisor är känd för sina hotellbetyg, men de har även betygssatta tips på attraktioner och sevärdheter. För ett 80-tal städer har man även skapat färdiga turistguider som mobilappar. Ladda ned till ANDROID: City Guides Catalog
Ladda ned till IOS. TripAdvisor Offline City Guides

Kanske gillar du: 5 steg till en lyckad resa