Yi Dome Camera: Billig med dyrt abonnemang

Yi Dome Camera påminner mycket om D-Links kamera i detta test, DCS-8525LH. De liknar varandra utseendemässigt, även om Yis kamera är mindre och smidigare. Båda går också att styra på distans och de har plats för micro sd-kort. De är båda, precis som de flesta kamerorna i detta test lätta att installera. Där tar dock likheterna slut.

Yi Dome Camera

För till skillnad mot D-Links kamera har Yi Dome Camera en bra och lättanvänd app, även om den är på engelska. Det är lätta att hitta och ändra inställningar och det går även lätt och smidigt att fjärrstyra kameran. Yi Dome Camera är också utrustad med finesser som ”motion tracking” (följ en rörelse med kameran) och ”auto cruise” rotera kameran automatiskt efter ett förbestämt schema.

Yi Dome Camera
Bildkvalitet på dagen…
Yi Dome Camera
…i lampljus på kvällen…
Yi Dome Camera
…och med mörkerseende på natten.

Godkänd bildkvalitet

Att kameran går att fjärrstyra kompenserar till viss del för den låga bildvinkeln på 112 grader diagonalt, vilket är sämst i testet. Bildkvaliteten i övrigt är i genomsnitt godkänd. Bilden är helt okej i lampljus eller med mörkerseende, men mindre bra i dagsljus.

Däremot är responsen förhållandevis dålig. Det tar över fem sekunder innan appen larmar om rörelse och cirka tre sekunder innan det som sker framför kameran visas i appen.

Yi Dome Camera utmärker sig också negativt genom att inte ha något gratis abonnemangsalternativ. Istället är månadskostnaden 48 kronor (5 dollar) för 7 dagars lagring, 125 kronor (13 dollar) för 15 dagar eller 192 kronor (20 dollar) för en månad. Bara Nest har sämre abonnemangspriser.

Tur då för Yi Dome Camera att den är så billig – bara 750 kronor är med god marginal lägst i vårt test, och väldigt bra för att ha motoriserad panorering och tilt.

Omdöme

Yi Dome Camera är en visserligen en kamera med några smarta finesser, men också en hel del svagheter. Inte minst den den låga bildvinkeln och den höga abonnemangskostnaden. Det som ändå räddar betyget är det låga priset på 750 kronor.

Specifikationer

Produktnamn: Yi Dome Camera
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Yi Technology, www.yitechnology.com.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Nej.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 112 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Nej.
Ljudsensor: Nej.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring och micro sd-kort (upp till 32 GB).
Fri lagring: 30 dagars prova på, sedan bara betalabonnemang.
Abonnemangskostnad per månad:: 48 kronor (5 dollar) för 7 dagars lagring, 125 kronor (13 dollar) för 15 dagars lagring eller 192 kronor (20 dollar) för en månads lagring.
Färg: Svart eller vit.
Mått: 11,0 x 9,3 x 9,3 centimeter.
Vikt: 230 gram.
Sladdlängd: 200 centimeter.
Övrigt: Pan & Tilt control (345 x 115 grader).
Cirkapris: 750 kronor.
Pris: Från 979 kronor hos Prisjakt.

plus

Billig.
Styrbar på distans
Micro sd-kort.

minus

Låg bildvinkel.
Dyrt abonnemang.
Långsam uppkoppling.

Xiaomi YI Dome Camera 1080p Pris vid test: 749 kr.

Bästa pris just nu: 979 kr