Netgear Arlo Pro 2

Flera välkomna uppdateringar

Netgears nya kamera i Arlo-familjen, Arlo Pro 2, har förbättrat funktioner jämfört med sin föregångare. Videoupplösningen är nu på 1080p jämfört med tidigare 720p. Det ger inte bildkvalitén en jätteskjuts uppåt – men är praktiskt när vi zoomar in med kameran för att titta på detaljer.

Arlo Pro 2

Varje Arlo Pro 2-enhet kan konfigureras oberoende av varandra när det kommer till ljud- och bildinställningar. Som regel får du exempelvis bättre batteritid med sämre bildkvalité. Under ljudinställningar kan du kontrollera inbyggda högtalare och mikrofoner, och du kan också detaljstyra vad du vill att varje specifik kamera ska registrera.

En annan välkommen nyhet är att Arlo Pro 2 kan spela in allt som sker under ett helt dygn och sedan lagra det i Netgears molntjänst. Och nej, det är inget du får tillgång till gratis. CVR-funktionen kostar 790 kr per år för 14 dagars oavbruten inspelning och 1 490 kronor för en månad.

Ett vanligt störningsmoment med ip-kameror är att de är överkänsliga och varnar för saker som ljusreflektioner och vajande trädgrenar. Med Arlo Pro 2 kan du exkludera områden i bilden som ska undantas från kamerans registreringar, vilket är otroligt välkommet. Genom att ansluta Arlo Pro 2 till elnätet får du en buffringstid på tre sekunder, som gör det lättare att avslöja vad som fått kameran att gå igång.

Omdöme:M3 rekommenderar

Är Arlo Pro 2 bättre än sin föregångare? Det beror på vad du är ute efter! Batteritiden har kortats från tre till sex månader, vilket kan vara avskräckande under vissa förutsättningar. Prestandan och funktionsutbudet har förbättrats i Arlo Pro 2 - vilket också medför en högre prislapp.

Läs hela testet av Arlo Pro 2

Fakta Arlo Pro 2

Vad: Trådlöst kameraövervakningssystem
Testad: Januari 2018
Tillverkare: Netgear
Anslutning: Wifi
Nätverksgränssnitt: IEEE 802.11n
Trådlöst frekvensband: 2.4 GHz
Videoupplösning: Max 1 080p
Siren: Ja +100 dB
Batteri: Uppladdningsbart, upp till tre månader per laddning
Övrigt: 2-vägsljud, Inbyggd mikrofon, Inbyggd högtalare, IP65-klassad, Night vision.
Mått: 7.93 cm x 4.86 cm x 7.05 cm
Vikt: 136 gram
Pris: Endast kamera: 2 789 kronor hos Dustin. Basstation och två kameror: 6 190 kronor hos Netonnet.

plus

Hög videoupplösning
Enkelt handhavande
Trådlöst och väderbeständigt
Kompatibel med Amazon Alexa, Google Home, SmartThings, Wink, IFTTT, etc.

minus

Kostar en del
Sämre batteridriftstid än tidigare modell
Kontinuerlig videoinspelning kostar extra
 

Betyg 8 av 10