D-Link DCS-2530L: Utmärkt gränssnitt och riktigt smidig

För ett tag sedan testade vi övervakningskameran DCS-936L från D-Link, en liten elegant kamera som fick en välförtjänt åtta i betyg med tillhörande ”M3 Rekommenderar-logga”. Nu är det dags för storasyskonet DCS-2530L att granskas i vårt testlabb.

D-Link DCS-2530L påminner, på gott och ont, väldigt mycket om lillasyskonet DCS-936L. Den stora skillnaderna är (förutom prislappen som är den dubbla) att D-Link DCS-2530L har en upplösning på 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter) och en bildvinkel på 180 grader. Ställer du den intill en vägg kan den alltså, i alla fall i teorin, visa allt som händer i rummet.

Liten och smidig

Den första reaktionen när vi packar upp DCS-2530L är en liten lätt besvikelse. Det är visserligen en liten och nätt svart kamera, men den är inte lika snygg och elegant. Den har tyvärr också samma korta sladd (1,5 meter) som sitt syskon.

D-Link DCS-2530L
D-Link DCS-2530L har en mycket bra bild i såväl dagsljus...

Besvikelsen lägger sig dock snabbt och vi konstaterar att DCS-2530L trots allt är en av de minsta och smidigaste övervakningskamerorna vi testat.

Som väntat går installationen sedan oerhört snabbt och smidigt. Precis som med DCS-936L behöver vi bara ansluta kameran till ett eluttag, ladda ned appen och lägga till kameran. Väl igång visar sig bildkvaliteten vara mycket bra. Bland den bättre, om inte den bästa, hos de övervakningskameror vi testat. Och till skillnad mot DCS-936L har DCS-2530L en klar och skarp bild både i dagsljus och när den slår över till nattseendet.

D-Link DCS-2530L
...som i mörker.

Då DCS-2530L har en 180-gradig bildvinkel blir bilden som en följd av detta ganska så rejält förvrängd, i alla fall i ytterkanterna. Samtidigt går det ändå att se (eller i alla fall att ana) vad som sker längst ut till vänster eller höger. Om denna förvrängning är acceptabel är en smaksak, men beror förstås även på vilket övervakningsbehov man har.

D-Link DCS-2530L
Trots att det är funktionsrikt är gränssnittet mycket lättanvänt.

På samma sätt som hos lilasyskonet fungerar ljud- och rörelsedetektorerna hos DCS-2530L utmärkt, med väldigt detaljerade inställningsmöjligheter. Rörelsekänsligheten kan ställas in på en hundragradig skala och ljudkänsligheten kan ställas in på exakt dB. Du kan också välja om du vill att inspelningar ska startas och/eller om du vill ha notiser skickade till dig då ljud och/eller rörelse upptäcks.

Utmärkt gränssnitt

Gränssnittet delar DCS-2530L med DCS-936L (och andra övervakningskameror från D-Link) och det är ett utmärkt gränssnitt. Det märks tydligt att D-Link är veteraner när det gäller nätverk och övervakningskameror och gränssnittet är föredömligt enkelt, tydligt och lättöverskådligt, utan att för den skull sakna funktioner och finesser. Ovan nämnda
känslighetsinställningar för ljud och rörelse är bara ett av flera exempel. Även att komma åt inspelat material på mikro-sd-kortet är väldigt enkelt.

M3 rekommenderarOmdöme

DCS-2530L är precis som lillasyskonet D-Link DCS-936L en av de bättre övervakningskamerorna vi har testat. Den har en mer högupplöst och skarpare bild och större synfält, men kostar samtidigt nästa det dubbla. Det höga priset och några småmissar som för kort nätverkssladd och avsaknad av molnlagring gör dock att även DCS-2530L missar högsta betyg.

D-Link DCS-2530L

Testad: Februari 2017
Tillverkare/kontakt:D-Link,www.dlink.se.
Systemkrav: Smartphone med Android eller IOS.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: 180 grader.
Ljud: Mikrofon.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Micro sd-kort (upp till 128 gb).
Vikt: 105 gram.
Mått: 11,0 x 6,6 x 6,6 centimeter.
Övrigt: Mörkerseende, ljud- och rörelsesensor.
Läs mer: dlink.com/se
Cirkapris: Från 799 kronor hos Prisjakt.

plus

Liten och smidig.
Mycket bra bildkvalitet.
180 graders synfält.
Ljud- och rörelsedetektorer kan finjusteras och fungerar bra.
Utmärkt gränssnitt.

minus

Dyr.
Kort sladd.
Ingen molnlagring.

D-Link DCS-2530L Pris vid test: 1589 kr.

Bästa pris just nu: 799 kr