D-Link DCS-8525LH är en besvikelse

D-Link har länge legat i topp när det gäller ip-kameror, inte minst på grund av ett mycket användarvänligt gränssnitt. Därför var förhoppningarna höga på deras kamera DCS-8525LH.

D-Link DCS-8525LH

Till en början ser det också bra ut. D-Link DCS-8525LH är motordriven vilket innebär att det går att rikta den på distans vilket förstås är smidigt för att kunna täcka en större yta. Visserligen innebär detta också att kameran blir lite stor och klumpig, men det är ett pris man får betala. DCS-8525LH har också både en wifi- och en ethernet-anslutning och den har dessutom plats för micro sd-kort som alternativ till molnlagringen. Gott om valmöjligheter med andra ord.

Tyvärr tar det roliga dock slut i samband med installationen av kameran.

D-link DCS-8525LH
Bildkvalitet på dagen…
D-link DCS-8525LH
…i lampljus på kvällen…
D-link DCS-8525LH
…och med mörkerseende på natten.

Uselt gränssnitt

Själva installationen går visserligen smidigt, men det gör den å andra sidan för alla utom en kamera i detta test. Men det gränssnitt som tidigare varit en av D-Links styrkor visar sig nu vara en stor svaghet. Det är rörigt och opedagogiskt ¬– och att hitta fram till rätt inställningar är en smärre pärs. Exempelvis påstås kameran ha ljudsensorer, men vi hittar inte inställningar för det någonstans.

Att styra kameran visar sig också vara en utmaning. Även här är gränssnittet klumpigt och väldigt oprecist.

Bildkvaliteten är dock bra både i dagsljus och kvällsljus – och även med mörkerseende, men bildvinkeln på 114 grader är lite låg.

Responsen är inte heller bra. Det tar lång tid (över fem sekunder) från det att vi passerar kameran till att appen larmar om rörelse. Dessutom finns en fördröjning på cirka två sekunder mellan det som sker framför kameran och att det syns i live-flödet i appen.

Lite positivt är dock att molnlagring i ett dygn ingår utan kostnad. Vill man ha mer är månadskostnaden cirka 27 kronor (2,5 euro) för 7 dagar, 54 kronor (5 euro) för 14 dagar eller 108 kronor (10 euro) för en månad. Dessa priser ligger ungefär i mitten av vårt test.

Omdöme

D-Link DCS-8525LH var lovande på pappret, men höll inte i praktiken. De främsta bristerna är den opedagogiska och röriga appen samt en låg bildvinkel. Positivt dock med både plats för micro sd-kort och fri molnlagring i ett dygn.

Specifikationer

Produktnamn: D-Link DCS-8525LH
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: D-Link, www.dlink.se.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Ja.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 114 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Ja.
Ljudsensor: Nej.
Nätverk: Wifi och ethernet.
Lagring: Molnlagring och micro sd-kort (upp till 128 GB).
Fri lagring: 1 dygn.
Abonnemangskostnad per månad:: 27 kronor (2,5 euro) för 7 dagars lagring, 54 kronor (5 euro) för 14 dagars lagring eller 108 kronor (10 euro) för en månads lagring.
Färg: Vit.
Mått: 11,1 x 13,4 x 11,6 centimeter.
Vikt: 331 gram.
Sladdlängd: 300 centimeter.
Övrigt: Pan & Tilt control (340 x 110 grader), Stöd för Google Home.
Cirkapris: 1 500 kronor.
Pris: 1 197 kronor hos Computersalg.

plus

Bra bild.
Styrbar på distans.
Fri molnlagring i ett dygn ingår.
Både wifi och ethernet.
Micro sd-kort.

minus

Usel app.
Låg bildvinkel.
Stor och klumpig.
Svårstyrd.

D-Link DCS-8525LH Pris vid test: 1285 kr.

Bästa pris just nu: 1197 kr