Gigaset Elements Camera

Medioker kamera tappar nätverket

Gigaset

Gigaset Elements Camera kan fungera som en del av hemövervakningssystemet Gigaset Elements, men den går även att köra som fristående kamera med en helt egen app. Tyvärr visar den sig snabbt vara riktigt medioker och fungerar dåligt både som en del av systemet och som fristående kamera.

Installationen av kameran är förvånansvärt krånglig jämfört med de andra kamerorna i vårt test. Till stor del beror det på en bristfällig manual, men även på att appen är riktigt dålig. Efter en hel del trixande och fixande får vi igång den, men den trådlösa uppkopplingen vill aldrig riktigt fungera. Den tappar konstant kontakten med vårt nätverk (trots att den står i samma rum tre meter från routern) och till slut ger vi upp och kör trådat.

Då kommer nästa besvikelse. För att kunna använda Gigaset Elements Camera på ett vettigt sätt måste du ha ett abonnemang som kostar allt från 10 kronor till 50 kronor i månaden, beroende på vilka funktioner och lagring av övervakningsfilmer du vill ha. Vi kan ha viss förståelse för att sådana tjänster kan kosta lite, men Gigaset Elements Camera är i princip obrukbar utan ett av dessa abonnemang.

Med en nätverkssladd ansluten och ett abonnemang igångsatt fungerar Gigaset Elements Camera helt okej. Appen är visserligen inte bra, men kameran gör vad den ska. Exempelvis har den en rörelsesensor och den spelar automatisk in en videosnutt (som lagrar i molnet) när den känner av rörelse. Videokvaliteten kan fås i sd eller hd (720p) och den fungerar också riktigt bra i mörker. Även ljudet är godkänt. Men med tanke på prislappen på och installationskrånglet kan den ändå inte få mer än knappt godkänt.


Gigaset Elements Camera 

Tillverkare: Gigaset, www.gigaset-elements.com/se  
Upplösning: 720p (1 280 x 720 bildpunkter)   
Nätverk: Wifi och ethernet,
Övrig: mörkerseende och rörelsesensor
Systemkrav: Smartphone med Android eller IOS   
Ljud: Mikrofon   
Bildvinkel: 80 grader diagonalt   
Lagring: Molnlagring   
Vikt: 150 gram
Mått: 8,5 x 8,5 x 3,0 centimeter
Cirkapris: 800 kronor

plus

Både mörkerseendet och rörelsesensorn fungerar helt okej.
Godkänd bildkvalitet.

minus

Svårinstallerad.
Dålig app.
Tappar trådlöst nätverk.
Behövs ett abonnemang som kostar pengar.

Betyg 4 av 10Betyg 4 av 10

Gigaset Elements Camera Pris vid test: 849 kr.

Bästa pris just nu: 795 kr