D-Link DCS-936L

Övervakningskamera med mörkerseende

D-Link DCS-936L är precis som de ovan nämnda kamerorna en övervakningskamera med upplösning på 720p (1 280x720 bildpunkter), mörkerseende, samt ljud- och rörelsesensor. DCS-936L har dock ingen molnlagring av inspelat material, bara direktinspelning via mobilen eller till ett mikro-sd-kort i kameran (upp till 128 gb, ingår ej). Prismässigt ligger den med sina 1 000 kronor mellan de båda tidigare testade kamerorna (800 kronor för Creative och 1 600 kronor för Spotcam).

Liten och elegant

Redan under uppackandet blir vi imponerade av D-Link DCS-936L. Det är en liten elegant och snygg kamera som ouppfälld mest ser ut som en glansig hockeypuck. Väl uppfälld ser den sedan ut ungefär som en analog reseväckarklocka. En liten besvikelse infinner sig dock när vi ser nätsladden som med sina 1,5 meter känns väl snålt tilltagen.

Precis som med de tidigare testade kamerorna går installationen väldigt smidigt. I princip behöver vi bara ansluta kameran till ett eluttag, ladda ned appen och lägga till kameran. Ett visst konfigurerande som att lägga till rätt nätverk behövs också, men detta går snabbt och problemfritt.

D-Link DCS-936L
Bilden är riktigt bra, i alla fall i dagsljus...

Precis om med de tidigare kamerorna har D-Link DCS-936L en mycket skarp och fin bild, i alla fall i dagsljus. Nattseendet är inte lika bra och här placerar sig DCS-936L i botten av de testade kamerorna. Skillnaden är dock marginell.

D-Link DCS-936L
...i mörker är den dock något sämre.

Också ljud- och rörelsedetektorerna fungerar utmärk och här imponerar DCS-936L med väldigt detaljerade inställningsmöjligheter. Rörelsekänsligheten kan justeras på en 100-gradig skala och ljudkänsligheten kan ställas in på exakt dB. Du kan också välja om du vill att inspelningar ska startas samt om du vill ha notiser skickade till dig då ljud och rörelse upptäcks.

Utmärkt gränssnitt

Så här långt håller DCS-936L ungefär jämna steg med Creative och Spotcam, men när vi kommer fram till gränssnittet drar den ifrån. D-Link är veteraner när det gäller nätverk och övervakningskameror och det märks allra tydligast just i gränssnittet. Det är föredömligt enkelt, tydligt och lättöverskådligt, utan att sakna funktioner och finesser. Ovan nämnda känslighetsinställningar för ljud och rörelse är bara ett av flera exempel. Även att komma åt inspelat material på mikro-sd-kortet är väldigt enkelt.

Att använda D-Link DCS-936L är tack vare programvaran och dess gränssnitt verkligen en fröjd. Här har andra kameratillverkare mycket att lära!

M3 rekommenderarOmdöme

D-Link DCS-936L är en av de bättre övervakningskamerorna vi har testat, men några småmissar som för kort nätverkssladd och avsaknad av molnlagring gör att den missar högsta betyg.

D-Link DCS-936L

Testad: Februari 2017
Tillverkare/kontakt: D-Link,www.dlink.se.
Systemkrav:Smartphone med Android eller IOS.
Upplösning: 720p (1 280 x 720 bildpunkter).
Bildvinkel: 120 grader diagonalt.
Ljud: Mikrofon.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Micro sd-kort (upp till 128 gb).
Vikt: 140 gram.
Mått: 9,2 x 6,6 x 9,1 centimeter.
Övrigt: Mörkerseende, ljud- och rörelsesensor.
Cirkapris: 736 kronor hos Proshop.

plus

Liten och elegant.
Mycket bra bildkvalitet.
Ljud- och rörelsedetektorer kan finjusteras och fungerar bra.
Utmärkt gränssnitt.

minus

Kort sladd.
Inte jättebra mörkerseende.
Ingen molnlagring.

Betyg 8 av 10

D-Link DCS-936L Pris vid test: 937 kr.

Bästa pris just nu: 789 kr