Logitech Circle 2: Imponerande bildvinkeln på hela 180 grader

Circle 2 från Logitech har funnits ute på marknaden ett tag nu och det märks. Trots en del imponerande egenskaper som 180 graders bildvinkel och möjlighet till batteridrift känns den lite lätt föråldrad, inte minst i sättet Logitech vill tvinga fram ett tecknande av abonnemang genom att begränsa funktioner i kameran och appen.

Logitech Circle 2

Installationen av Logitech Circle 2 är enkel och appen är sedan pedagogisk och smidig att använda. Visserligen kan det ibland bli lite smårörigt med alltför mycket information samtidigt på skärmen, men det är inga större problem att hitta rätt i menyerna.

Däremot är det inte helt lätt att placera Logitech Circle 2 på ett stabilt och bra sätt. Den blir rätt framtung om den står i det medföljande stället och utan ställ minskas möjligheterna att rikta kameran rejält. Väljer man att montera den på en vägg eller i ett tak fungerar det bättre. Men ett stort minus för den löjligt korta sladden på 75 centimeter.

Å andra sidan är Logitech Circle 2 den enda kameran i vårt test som även har batteridrift, vilket är en klar fördel.

Logitech Circle 2
Bildkvalitet på dagen…
Logitech Circle 2
…i lampljus på kvällen…
Logitech Circle 2
…och med mörkerseende på natten.

Bra bildvinkel

Bildmässigt står sig Logitech Circle 2 hyfsat bra både i dags- och lampljus samt med mörkerseende, där det främst är bildvinkeln på hela 180 grader som imponerar. Överlägset bäst i testet. Bilden blir visserligen något förvrängd med så hög bildvinkel, men ändå förvånansvärt lite.

Responsen är bra när det gäller det som visas i appen (under en sekund), men sämre (över fem sekunder) innan appen larmar om rörelse.

Precis som för D-Link DCS-8525LH och Somfy Indoor Camera ingår molnlagring i ett dygn. Vill man ha mer är månadskostnaden 39 kronor för 14 dagar eller 99 kronor för en månad, vilket ungefär motsvarar D-Links abonnemangskostnader och ligger i mitten av testet.

Vad Logitech däremot gör som är lurigt är att de begränsar funktioner i kameran och appen. Om man inte skaffar ett Premium-abonnemang (99 kronor per månad) kommer man exempelvis inte åt inställningar för rörelsezoner och personavkänning. Dåligt!

Omdöme

Bildmässigt står sig Logitech Circle 2 fortfarande hyfsat bra, där bildvinkeln på hela 180 grader imponerar mest. Men att kräva ett dyrt abonnemang för att få tillgång till alla funktioner är dåligt och känns förlegat, särskilt med en kamera som kostar så mycket att köpa.

Specifikationer

Produktnamn: Logitech Circle 2
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Logitech, www.logitech.com/sv-se.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Ja.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 180 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Ja (bara vid betalabonnemang).
Ljudsensor: Nej.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring.
Fri lagring: 1 dygn.
Abonnemangskostnad per månad:: 39 kronor för 14 dagars lagring eller 99 kronor för en månads lagring.
Färg: Vit.
Mått: 6,7 x 7,1 x 8,6 centimeter.
Vikt: 207 gram.
Sladdlängd: 75 centimeter.
Övrigt: Batteridrift.
Cirkapris: 2 000 kronor.
Pris: Från 1 797 kronor hos Prisjakt.

plus

Batteridrift.
180 graders bildvinkel.
Fri molnlagring i ett dygn ingår.

minus

Kort sladd.
Abonnemang krävs för att kunna utnyttja alla kamerans/appens funktioner.
Dåligt kameraställ.
Dyr.

Logitech Circle 2 Wire-Free Pris vid test: 1690 kr.

Bästa pris just nu: 1797 kr