Nest Cam Indoor: Bra bildkvalitet – dyrt abonnemang

Nest Cam Indoor är en liten och smidig kamera som är väldigt lättplacerad, oavsett om man ställer den någonstans eller monterar upp den på en vägg eller i taket. Och tack vare ett magnetiskt väggfäste är det lätt att plocka ned och sätta tillbaka den.

Nest Cam Indoor

Utseendemässigt påminner Nest Cam Indoor väldigt mycket om TP-Links kamera KC120, men är snäppet mindre och lättare.

Installationen går snabbt och smidigt och appen är enkel och lätt att använda, även om den är på engelska. Exempelvis finns här möjligheten att snabbt slå av kameran när man kommer hem eller slå på den när man går hemifrån. Däremot har tillverkaren gjort en del märkliga val inne bland inställningsmöjligheterna.

Exempelvis finns här ingen möjlighet att ställa in känsligheten för rörelsesensorn. För mikrofonen finns en ”mikrofonkänslighet”, men huruvida den har med ljudsensorn att göra framgår ej. Och vilken upplösning kameran ska ha går inte att ställa in exakt. Istället hänvisas man till en diffus inställning med en gradering från ”low” till ”high”.

Nest Cam Indoor
Bildkvalitet på dagen…
Nest Cam Indoor
…i lampljus på kvällen…
Nest Cam Indoor
…och med mörkerseende på natten.

Mycket dyrt abonnemang

Bildmässigt står sig Nest Cam Indoor bra i vårt test, med en skarp och tydlig bild vare sig det är dagsljus, lampljus eller mörkerseende. Bildvinkeln på 130 grader diagonalt ger en bra överblick utan att för den skull förvränga bilden alltför mycket.

Responsen är också mycket bra med under sekunden för att visa det som sker framför kameran i appen och bara någon sekunds fördröjning innan appen larmar om rörelse.

Så långt är Nest Cam Indoor en riktigt bra kamera och den skulle mycket väl ha kunnat få en bra val-utmärkelse av oss om det inte varit för abonnemangskostnaden.

Här finns nämligen (förutom 30 dagars prova på) inget gratisalternativ alls och de betalalternativ som finns är mycket dyra. 48 kronor (5 dollar) för 5 dagars lagring, 96 kronor (10 dollar) för 10 dagar eller 288 kronor (30 dollar) för en månad. Överlägset dyrast i vårt test! Till det ska läggas kostnaden för själva kameran som är höga 2 000 kronor.

Omdöme

Nest Cam Indoor är en liten, smidig och bra kamera med en lättanvänd app och bra bildkvalitet, men kostnaden både för själva kameran och för abonnemanget drar ned betyget.

Specifikationer

Produktnamn: Nest Cam Indoor
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Nest, www.nest.com.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Nej.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 130 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Ja.
Ljudsensor: Ja.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring.
Fri lagring: 30 dagars ”Prova på”, sedan bara betalabonnemang.
Abonnemangskostnad per månad:: 48 kronor (5 dollar) för 5 dagars lagring, 96 kronor (10 dollar) för 10 dagars lagring eller 288 kronor (30 dollar) för en månads lagring.
Färg: Svart.
Mått: 7,3 x 7,3 x 11,4 centimeter.
Vikt: 213 gram.
Sladdlängd: 300 centimeter.
Övrigt: Stöd för Google Home, magnetiskt väggfäste.
Cirkapris: 2 000 kronor.
Pris: 1 370 kronor hos Proshop.

plus

Lättanvänd app.
Bra bild.
Bra bildvinkel.
Ljudsensor.
Liten och smidig kamera.

minus

Bristfällig app.
Inga gratis abonnemangsalternativ.
Dyrt abonnemang.
Dyr kamera.

Nest Cam Indoor NC1102 Pris vid test: 2080 kr.

Bästa pris just nu: 1378 kr