Ring Stick Up Cam Wired: Stilren design

Jämfört med testvinnaren TP-Link KC120 är Ring Stick Up Cam Wired en ganska stor och klumpig sak. Ändå känns den inte särskilt stor och klumpig när man placerar ut den, mycket beroende på den snygga och stilrena designen.

Ring Stick Up Cam Wired

Som bara en av två kameror i detta test (Yi Dome Camera är den andra) går Ring Stick Up Cam Wired att få i svart eller vitt. En detalj kanske, men för den som vill att kameran ska smälta in så bra som möjligt i bakgrunden är det viktigt.

Tyvärr har den inte TP-Links och Nests smarta funktion som gör den lätt att ta ned och sätta upp i ett väggfäste. Skruvar man upp Ring Stick Up Cam Wired så sitter den stadigt fast där.

Ring Stick Up Cam Wired går att ansluta både via wifi och ethernet – och en stor fördel är att den har poe (power over ethernet), det vill säga att den kan ta ström från nätverkssladden och inte behöver en separat strömsladd.

Att installera kameran är enkelt och appen är, trots att den är på engelska, mycket lätt att använda med ett utmärkt pedagogiskt gränssnitt. Här finns alla de funktioner man kan önska sig med allt från rörelsezoner till scheman för när rörelsesensorn ska inaktiveras. Däremot är kameran inte utrustad med någon ljudsensor.

Ring Stick Up Cam Wired
Bildkvalitet på dagen…
Ring Stick Up Cam Wired
…i lampljus på kvällen…
Ring Stick Up Cam Wired
…och med mörkerseende på natten.

Billigt abonnemang

Bildvinkeln är med sina 150 grader diagonalt mycket bra, enbart slagen av Logitech Circle 2:s 180 grader. Och bildkvaliteten är, tillsammans med Hikvision DS-2CD2443G0-IW, den bästa i testet trots en något förvrängd bild på grund av den höga bildvinkeln. I alla fall när det gäller dagsljus och lampljus. Mörkerseendet är däremot inte riktigt lika bra.

Responsen är lysande. Dryga sekunden innan appen larmar om rörelse och under sekunden för att visa det som sker framför kameran i appen.

Något gratis abonnemangsalternativ finns inte (bara en 30-dagars ”prova på”), men betalalternativet är å andra sidan riktigt billigt och prisvärt. Bara 32 kronor (3 euro) per månad för en månads lagring. Tyvärr är själva kameran inte lika billig. Med sina 2 000 kronor är Ring Stick Up Cam Wired en av de fyra kameror som slår i taket för vår övre prisgräns för detta test. Men med tanke på dess kvaliteter och fördelar får den ändå anses prisvärd.

Bra valOmdöme

Ring Stick Up Cam Wired har många bra egenskaper, inte minst en utmärkt bildkvalitet, en bra bildvinkel, en pedagogisk och lättanvänd app och ett billigt betalabonnemang. Några små nackdelar och det höga priset gör att den inte riktigt når hela vägen fram och den får nöja sig med en hedrande andraplats i vårt test.

Specifikationer

Produktnamn: Ring Stick Up Cam Wired
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Ring, se-en.ring.com.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Nej.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 150 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Ja.
Ljudsensor: Nej.
Nätverk: Wifi och ethernet.
Lagring: Molnlagring.
Fri lagring: 30 dagars ”Prova på”, sedan bara betalabonnemang.
Abonnemangskostnad per månad:: 32 kronor (3 euro) för en månads lagring.
Färg: Vit eller svart.
Mått: 6,0 x 6,0 x 9,7 centimeter.
Vikt: 454 gram.
Sladdlängd: 300 centimeter.
Övrigt: Larmsignal, power over ethernet.
Cirkapris: 2 000 kronor.
Pris: Från 1 199 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra bild.
Bra bildvinkel.
Bra app.
Power over ethernet.
Billigt betalabonnemang.

minus

Inget gratis abonnemangsalternativ.
Dyr.
Tveksam bildkvalitet för mörkerseendet.

Ring Stick Up Cam Wired Pris vid test: 1590 kr.

Bästa pris just nu: 1712 kr