Sälj dina gamla kursböcker

En av många utmaningar för studenter är att få pengarna att räcka till, och ett spartips är att använda begagnade kursböcker. På sajten Kurslitteratur.se köper och säljer du snabbt över nätet.


Småsnack i fickan

jodel

Den senaste tiden har Jodel erövrat de svenska universitetsstäderna.
jodel

Jodel är en enkel mobilapp som påminner om ett klotterplank. Vem som helst kan skriva anonyma inlägg, och du ser bara de som är skrivna i under 10 kilometer från din aktuella plats.
Användarna själva kan rösta upp eller ned ett inlägg, så tanken är att de själva ska ”hålla den ren”.


Köp dig ett stipendium

stipendier

För studenter finns det gott om stipendier, och sajten Stipendier.se är en bra vägvisare. Allmänna tips och länkar är gratis medan den som vill göra personliga sökningar måste betala för tjänsten.

Här finns gratis e-böcker

bookboon gratis kurslitteratur

Hos Bookboon hittar du gratis kurslitteratur som e-böcker. De flesta är på engelska, men det finns böcker på svenska. Tonvikten ligger på ämnen som teknik och ekonomi Att böckerna är gratis beror på att de innehåller reklam från företag som vill nå studenterna, och du måste registrera dig för att hämta dem.


Hitta uppsatserna

De flesta uppsatser som skrivs i Sverige läggs ut gratis på nätet, och via sajten Uppsatser.se går det snabbt och enkelt att söka bland dem. I skrivande stund finns det över 160 000 uppsatser att välja bland.