Googles butik för att hämta innehåll till Android-telefoner heter som bekant Play. Där finns både appar, spel, filmer och böcker som kan laddas ned med några enkla klick på skärmen.

Tyvärr är Google Play inte helt barnvänligt, eftersom där finns en del innehåll som bara är lämpligt för vuxnas ögon. Om ditt barn har en Android-lur, eller använder din, kanske du vill kunna begränsa vad som visas. Och det går.

Du kan filtrera visningen av både appar och annat ­innehåll efter användarens mognadsgrad. Det är faktiskt inte det minsta komplicerat. På den lägsta nivån tillåts inte insamling av användardata och inget stötande material. Redan på nästa nivå kan platsdata samlas in och tecknat våld är tillåtet. Högre upp tillkommer mer realistiskt våld och sexuellt material.

Så blir Play-butiken barnvänlig

barn play säkerhet

1. Play Butik. Klicka på ikonen för Play Butik, antingen på din hemskärm eller på programskärmen. Klicka därefter på inställningsknappen (de tre strecken) och välj Inställningar.

barn play säkerhet

2. Inställningar. På inställningssidan finns en massa användbara val för hur butiken ska fungera. Men just nu är det Innehållsfiltrering vi är intresserade av, så klicka där.

barn play säkerhet

3. Välj ålder. Nu kan du välja åldersgräns för de appar som ska tillåtas. Ingen, låg, medelhög och hög anger olika nivåer, där Ingen för­virrande nog är den allra snällaste nivån.

barn play säkerhet

4. Skydda. Klicka på OK när du har valt nivå. Du måste sedan ange en pin-kod för att skydda dina inställningar från att ändras tillbaka. Den ska du givetvis komma ihåg för att kunna använda vid ändringar.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Android.
Tid: 5 minuter.
Det här lär du dig:

  • Filtrera innehållet i Google Play.