Brukar du släpa med dig en stor dator när du är på resande fot? Många av oss har svårt att klara oss utan program som Word, Excel och Powerpoint, och det gör att datorn som regel är det självklara ­ressällskapet.

Men det här har förändrats. Microsoft har nämligen släppt Office Mobile, en specialversion av deras populära Office-paket för Android och IOS (Iphone och Ipad).

Har du en surfplatta med tangentbord får du nästan samma funktioner som i din vanliga dator, medan telefonversionen är nedskalad för att passa den betydligt mindre skärmen.

Växla smidigt

Det finns gott om finessrika kontorsappar. Poängen med att använda Microsofts Office-paket är att det är smidigt att växla mellan dator, telefon och platta. Eftersom Office Mobile jobbar med helt vanliga Word-, Excel- och Powerpoint-filer kan du börja jobbet på datorn, fortsätta på surfplattan och avsluta på telefonen. Det enda som krävs är att du låter dina dokument ligga i molnet.

Tidigare fungerade Mobile Office bara med Microsofts egen molntjänst Onedrive, men sedan en tid tillbaka har den även fått stöd för Dropbox.
Alla filer som du lägger i din Onedrive- eller Dropbox-mapp på datorn blir omedelbart tillgängliga även i mobilen och i plattan. För att komma åt filerna krävs förstås en internetuppkoppling, men om du tillfälligt blir av med den kan du temporärt spara filerna lokalt.

Så funkar Office Mobile

Klicka på bilden för att se i stort format

Guide Office Mobile

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 15 minuter

Det här lär du dig:

Det här behöver du:

  • Mobil med Android 4 (eller IOS 6) eller senare. Använder du surfplatta är kravet minst Android 4.4 (eller IOS 7).
  • I Windows Phone är Office redan förinstallerat.
  • Internetuppkoppling.