Så funkar Windows 10

Windows 10
(Klicka på bilden för att få upp den stort.)

1. Vänsterklicka på Start-knappen så får du fram den nya Start-menyn. Om du högerklickar visas en meny med genvägar till funktioner som Kontrollpanelen och Aktivitetshanteraren.

2. Sökfunktionen finns alltid tillgänglig här. Den söker både på webben och i datorn.

3. Klicka här för att visa alla fönster på skärmen.

4. Precis som i tidigare Windows-versioner kan du fästa dina vanligaste program i Aktivitetsfältet. Högerklicka för att ta bort det!

5. Här hittar du ikonerna för batteri, internet, volym, meddelanden och klockan. Klicka allra längst till höger för att visa Skrivbordet.

6. Här visas din inloggning till datorn – och alla Microsoft-tjänster. Klicka för att ändra dina kontoinställningar eller logga ut.

7. Dina mest använda program/appar visas här. Du kan högerklicka för att ta bort en ikon eller för att fästa den där för evigt.

8. Windows klassiska Utforskare för att hantera alla dina filer finns kvar.

9. Här samlas alla inställningar för datorn och Windows.

10. Klicka här för att stänga av, starta om eller sätta datorn i strömsparläge.

11. Här visas alla appar och program som finns på datorn. Högerklicka för att fästa dem i Aktivitetsfältet eller i Start-menyn.

12. Den nya Start-menyn är en kombination av den gamla klassiska och av Start-skärmen i Windows 8. Du väljer själv vilka ikoner som ska visas och hur stora de ska vara genom att högerklicka. Du kan även skapa grupper och byta namn på dem

13. Den här ikonen visar menyn Meddelanden, som samlar viktig information och genvägar till olika inställningar.

 Artikeln fortsätter på nästa sida