Så skapar du virtuella skrivbord för multitasking i Windows 10

En av de mest omtalade nyheterna i Windows 10 kallas för virtuella skrivbord. Om du är i datorläget kan du skapa ett skrivbord för jobbet (där du samlar dina kontorsprogram ) och ett annat för hemmet (där du har spel och medieprogram).

Att skapa virtuella skrivbord är lätt. Öppna den nya Aktivitetsvyn, som visar alla öppna fönster. Det gör du genom att klicka ikonen som ser ut som tre rektanglar i Aktivitetsfältet. Klicka sedan på Nytt skrivbord. Du öppnar skrivbordet genom att klicka, och kan sedan placera appar, mappar och genvägar enligt eget tycke. För att växla mellan skrivborden är det bara att ta fram Aktivitetsvyn igen.

En annan cool nyhet kallas för att Snappa. I tidigare versioner har du kunnat dra program och mappar till skärmens sidor för att låta dem fylla halva skärmen.

Numera kan du på samma sätt dra dem till hörnen för att dela skärmen i tre eller fyra delar. När du gör det visas alla andra öppna program som miniatyrer i det lediga utrymmet, och du kan klicka på den som du vill lägga där.

Om du inte vill använda funktionen slår du av den under Inställningar, System och Multitasking.

Virtuella skrivbord
Mångsidig. Har du olika sätt att använda datorn kan du skapa olika virtuella skrivbord.
Snap
Fästligt. Du kan fästa mappar och fönster till skärmens fyra hörn.