En del av de som vill uppgradera till Windows 10 har inte kommit hela vägen fram, utan har fått sin uppgradering avbruten av det här smått fantastiska felmeddelandet.

"Something happened". Eller "Något hände" i den svenska versionen. Förklaringen till felet: "Något hände". Glasklart, va?

Something happened
Okej?

Spekulationerna om vad felet egentligen innebär florerar på nätet, och en trolig förklaring ser ut att ha att göra med språkinställningar under uppgraderingsprocessen.

Det finns två föreslagna metoder som verkar kunna lösa problemet. Den första är att ändra inställningar för datorns plats och språk så att den är inställd på amerikansk Engelska innan du uppdaterar. Det kan göras i Kontrollpanelen under ”Klocka, språk och nationella inställningar” innan uppgraderingen. När uppgraderingen är klar är det sedan lätt att ändra plats och språk tillbaka till Sverige och Svenska. (Eller vad du nu föredrar.)

Om inte detta fungerar eller du inte vill hålla på och böka med språkinställningar så har flera användare löst problemet genom att inte köra den automatiska uppdateringen utan istället skapa en extern installations-dvd eller usb-pinne och köra uppgraderingen från den. Det kan vara bra att göra i alla fall, så att du har en ominstallationsdisk i reserv.

Läs vår guide för hur du gör en ren Windows 10-installation. Den beskriver hur du går till väga för att skapa en dvd eller usb-enhet som du kan installera Window 10 ifrån.

När du bootat till dvd:n eller usb-pinnen så kan du där välja att göra en vanlig uppgradering istället för en helt ren Windows 10-installation. Det verkar ha löst problemet med det galna felmeddelandet för de flesta användare.

Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM) Pris vid test: 999 kr.

Bästa pris just nu: 1290 kr