Windows 10 god mode
Det gudomliga läget ger tillgång till alla inställningar i Windows 10 på ett och samma ställe.

En funktion som funnits dold i Windows ett tag har även tagits med i Windows 10. Det är en särskild inställnigspanel som kallas för ”God mode”, gudomligt läge. Där hittar du precis alla inställningar som du kan göra i Windows, även en hel del dolda eller svåråtkomliga anpassningar finns tillgängliga där.

För att få till den inställningspanel som är porten till det gudomliga läget måste du trixa lite. Börja med att skapa en ny, tom mapp. Det är viktigt att den inte innehåller några filer för när vi är klara kommer du inte komma åt innehållet igen. Döp sedan om mappen och ge den detta namn:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Punkten innan första måsvingen är viktig men namnet innan kan du ändra till något annat som du tycker är lämpligt. ”God mode” är bara vad denna funktion kallas för.

När du döpt om filen och tryckt på retur kommer ikonen bytas ut och bara namnet innan punkten är kvar. Dubbelklickar du på denna öppnas din nya inställningspanel och du kan grotta ner dig ordentligt i allehanda inställningar. Du kan också flytta på ikonen precis som vilken annan ikon som helst om du inte vill ha det skräpandes på skrivbordet.

En fördel med det gudomliga läget är att allt samlas på en plats. Windows 8 och senare har ju som bekant två olika ställen där inställningar görs, både den klassiska kontrollpanelen och den nya inställningsmenyn i det moderna gränssnittet. Nackdelen är att det kommer finnas en hel del inställningar som du aldrig har nytta av, så var försiktig med alla inställningar som du inte är helt säker på vad de gör.

Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM) Pris vid test: 999 kr.

Bästa pris just nu: 1150 kr