Steg för steg: Så gör du en egen frågesport

1. Registrera dig

Börja med att registrera dig på getkahoot.com. Klicka bara på Get my free account, fyll i din mejladress ange hur du ska använda Kahoot. Välj användanamn och lösenord, klicka på Create account och följ instruktionerna för att avsluta registreringen.

Kahoot 1

2. Logga in

För att använda Kahoot klickar du på Sign in och loggar in. Under Create new Kahoot kan du välja mellan att skapa en frågesport (Quiz), diskussion (Discussion) eller undersökning (Survey) Välj Quiz, ge den ett namn och bekräfta med Go.

Kahoot 2

3. Skapa frågan…

Skriv in första frågan till höger om Question och bestäm deltagarnas betänketid under Time limit. Du kan också lägga in en bild genom att klicka på Välj fil. För att i stället visa en film väljer du fliken Video och anger ett Youtube-klipp.

Kahoot 3

4. … och ange svar       

Bläddra dig nedåt, skriv in fyra svarsalternativen och ange om respektive svar är rätt eller fel. Klicka på Add question om du vill lägga till en fråga eller Delete question för att ta bort den. När du är nöjd väljer du Save & continue.

Kahoot 4

5. Spara

Fyll i några uppgifter om frågesporten och välj om den ska vara öppen eller låst (Public eller Private). Du kan också ge den en omslagsbild. Avsluta med Done. För att sätta igång klickar du på menyknappen till höger, väljer My Kahoots och klickar på Play.

Kahoot 5
Kahoot 5b

6. Spela

Kahoot 6b

Klicka på Launch så visas en spelkod. Deltagarna ska nu surfa in på kahoot.it på mobilen, ange koden och välja ett smeknamn. När alla har gjort det väljer du Start now. Nu visas första frågan, och deltagarna svarar genom att trycka på rätt ikon på sin skärm.

Kahoot 6

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 10 minuter

Det här behöver du:

  • En internetuppkopplad dator med stor skärm eller projektor.
  • Deltagarna behöver uppkopplade telefoner, plattor eller datorer.

Det här lär du dig:

  • Vad Kahoot är.
  • Hur du skapar egna frågesporter.
  • Att skapa en enkät.