Den stora giganten – Google Drive

Jätten bland online-office-alternativen. Google Docs, Sheets och Slides har nu hängt med i nästan 10 år och har utvecklats till en populär plattform även bland många företag.

Den stora förtjänsten med Google Docs, Sheets och Slides är att det är så enkelt att dela med sig av filer och att samarbeta. Nästan alla har ett Gmail-konto och vips kan du bjuda in en bekant eller kollega att läsa eller hjälpa till att redigera ett dokument. Synkroniseringen är i princip omedelbar och apparna är väldigt stabila så det är ytterst sällan något blir knasigt.

Google Drive
Google Drive är populärt – enkelhet, snabbhet och riktigt bra synkroniserad redigering ligger bakom det.

Öppnar du ett Microsoft Office-dokument i Google-apparna konverteras det till Googles format, och om du sedan laddar ner en kopia i Office-format konverteras det igen och därmed kan mycket information gå förlorad. Där har både Office Online och Apples Pages/Numbers/Keynote en fördel då det går att redigera filer från de vanliga programmen online utan att något som inte kan visas online tas bort.

På gott och ont är Google Drive-apparna även betydligt mer minimalistiska än konkurrenterna. Det gör både att gränssnittet är lättare och att du kan fokusera på själva jobbet, men också att även mindre avancerade användare ganska snart kan stöta på någon funktion som saknas.

Google har även ansträngt sig för att stödja fler format än Apple och Microsoft. Du kan till exempel öppna filer från Apples program och Open Document Format-filer (odf).

Fakta: Google Drive
Mer info:http://a.m3.se/l8

Är bäst på: Jobba tillsammans
Klarar inte: Några avancerade funktioner alls, att behålla formatering

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10