Tablå-tv:n håller på att dö, och allt fler tittar på film och tv-serier via strömmande tjänster som Netflix, HBO och Viaplay. Tjänsterna har blivit så många att det är svårt att hitta rätt, men lyckligtvis finns det sajter som kan hjälpa dig.

Streamly är en tjänst som samlar in information om vad som finns och låter sig söka efter dem. Du kan också bläddra utifrån genrer.

Registrerar du dig som medlem får du även en utvald SF Anytime-film varje helg som du kan titta på helt gratis.

Playpilot är en annan populär sökmotor för de strömmande filmtjänsterna.

När du har hittat en film eller serie kan du läsa mer om den – och i många fall även kolla på en trailer. Du får också en lika över vilka tjänster som erbjuder den – och genom att klicka så kommer du dit och kan börja titta direkt.

Playpilot

Om du loggar in kan du spara listor över titlar du har sett eller vill se – och du kan även dela den här informationen med dina vänner.

Playpilot har länge funnits för dator, men släpptes sedan en tid även som app för mobil och surfplatta.

Givetvis är Playpilot och Streamly inte inte ensamma på marknaden. Den mer filminriktade Vodeville gör ungefär samma sak medan Webb-tv.nu fokuserar på gratistjänsterna.

Även Schibsteds tjänst Tv.nu guidar till de strömmande tjänsterna - vid sidan om att ge tablåer för den vanliga linjära tv:n.