Tablå-tv:n håller på att dö, och allt fler tittar på film och tv-serier via strömmande tjänster som Netflix, HBO och Viaplay. Tjänsterna har blivit så många att det är svårt att hitta rätt, men lyckligtvis finns det sajter som kan hjälpa dig.

Playpilot är en slags sökmotor för de strömmande filmtjänsterna. Du börjar med att ange vilka tjänster du har tillgång till och du kan sedan söka efter just den film eller den serie du vill titta på. Du kan också välja att bläddra utifrån genrer – och om du får för många träffar kan du sortera dem utifrån exempelvis popularitet eller årtal.

Playpilot

När du har hittat en film eller serie kan du läsa mer om den – och i många fall även kolla på en trailer. Du får också en lika över vilka tjänster som erbjuder den – och genom att klicka så kommer du dit och kan börja titta direkt.

Om du loggar in kan du spara listor över titlar du har sett eller vill se – och du kan även dela den här informationen med dina vänner.

Playpilot har länge funnits för dator, men släpptes nyligen som app för mobil och surfplatta.

Givetvis är Playpilot inte ensam på marknaden. Streamly och den mer filminriktade Vodeville gör ungefär samma sak medan Webb-tv.nu fokuserar på gratistjänsterna.

Ladda hem Playpilot för Android
Ladda hem Playpilot för IOS
Surfa till playpilot.com/se
Surfa till www.streamly.com
Surfa till www.webb-tv.nu
Surfa till www.vodeville.se