Kraftfull bildredigering från Google

Snapseed

De flesta foton mår bra av lite efterbehandling. Genom att beskära och justera ljuset blir resultatet mycket bättre. Ofta ingår en enkel fotoapp i telefonen, men vill du ha fler möjligheter finns Googles gratisapp Snapseed. Den är fullmatad med funktioner, men ändå enkel att använda. Klicka bara på den funktion du vill använda och dra med fingret över bilden. Väljer du exempelvis ljusstyrka blir bilden mörkare om du drar till vänster och ljusare om du drar till höger.

Ladda ned Snapseed för Android
Ladda ned Snapseed för IOS 


Photoshop utan kostnad

Världens mest kända fotoprogram Photoshop kostar 7 000 kronor om du vill ha proffsversionen på datorn. Mobilappen Photoshop Express är däremot gratis. Vänta dig dock inga proffsfunktioner. Appen ger dig bara de mest grundläggande redigeringsverktygen.

Ladda ned Photoshop Express för Android
Ladda ned Photoshop Express för IOS


Gör dina bilder snyggare

Ett av annat bra verktyg för bildredigering heter Fotor. Den klarar av grundläggande bildredigering och ger dig även bra filterfunktioner för att göra bilderna bättre och roligare. Att använda den är enkelt, oavsett om du kör Android och IOS.

Ladda ned Fotor för Android
Ladda ned Fotor för IOS


Bättre bilder och snygga collage

Pixlr

Pixlr är en av annan fantastisk fotoapp. Förutom många möjlig­heter att förbättra bildkvaliteten finns även ett kraftfullt collage-verktyg. Du kan alltså slå ihop flera olika bilder till en – och det finns gott om mallar för hur ditt collage ska se ut.

Ladda ned Pixlr för Android
Ladda ned Pixlr för IOS


Sminklåda för dina porträtt

Smuts, sår och finnar kan förstöra den bästa av porträttbilder. I proffsprogram som Photoshop är det lätt att ”sminka över” dem, men det finns även mobilappar som gör samma sak. Öppna bara bilden och markera det fula så är problemet borta. I Iphone ger Relook utmärkta resultat, som du kan läsa i den här artikeln. Har du Android fungerar Visage Lab på samma sätt. Den finns i en gratis och en betalversion för cirka 20 kronor.

Ladda ned Visage Lab för Android 
Ladda ned Relook för IOS


Förvandla dina bilder till collage...

Det är inte lätt att välja vilka bilder vi ska lägga ut på exempelvis Facebook eller Instagram. Lösningen kan vara att skapa ett collage, alltså en samling av bilder som slås ihop till en enda. Photo Grid - Collage Maker är en app där du med lätthet trollar fram ursnygga collage av dina bilder. Dina collage kan sedan justeras i oändliga variationer av layout, bildkomposition, ram, och bildkvalitet.

Ladda ned Photo Grid - Collage Maker för Android.
Ladda ned Photo Grid - Collage Maker för IOS  
 


... och gör det direkt i Instagram

Om du kör Instagram kan tilläggsappen Layout hjälpa dig att skapa snygga collage. Det blir därmed även använda bilder som inte är kvadratiska. De collage du skapar i Layout kan du dela via Instagram och Facebook.

Ladda ned Layout för Android
Ladda ned Layout för IOS