Samla ihop dina vänners bilder

Moments

Oavsett om du är på resande fot eller om du är med om något slags evenemang är det kul att dela bilder tillsammans med andra. I Facebook-appen Moments får du hjälp med det här. Här kan du och dina vänner samla ihop alla foton ni tar vid samma tillfälle. Om ni exempelvis är många som fotograferar på en fest eller en resa kan ni spara allt på samma plats.

Ladda ned Moments för Android
Ladda ned Moments för IOS


Gratis lagring av bilderna

Flickr är en av de största och mest populära bildtjänsterna på webben. Om du lagrar dina bilder här kommer du åt dem överallt, och till skillnad från konkurrerande tjänster är utrymmet generöst. Ja, du får faktiskt 1 000 gigabytes gratisutrymme på Flickr.

Ladda ned Flickr för Android
Ladda ned Flickr för IOS


Dela fotoalbum i smart Google-app

Googles egen app Foto hjälper dig att hålla reda på dina bilder, och du kommer åt dem överallt. Den är nämligen kopplad till Googles molntjänst, och integrerad via exempelvis Gmail.

En av de senaste funktionerna kallas Shared album (delade album). Den låter dig markera ett antal bilder som du har tagit med kameran, och sedan klicka på Dela-ikonen. Genom att välja New Shared album hamnar bilderna automatiskt i ett nytt album som du kan dela med andra via Facebook, Skype, mejl eller på något annat sätt.

Ladda ned Google Foto för Android
Ladda ned Google Foto för IOS  


Spara bilderna på datorn

Om du vill slippa manuellt föra över bilder mellan din kamera och din dator kan du installera Microsoft-appen Onedrive på telefonen och Onedrive-programmet på datorn.

Aktivera bara den automatiska överföringen av bilder i appen så kommer alla bilder du tar att laddas upp i Microsofts molntjänst Onedrive. Med hjälp av dataprogrammet sparas de sedan automatiskt i Onedrive-mappen på datorn.

Ladda ned Onedrive för Android
Ladda ned 
Onedrive för IOS  


Din egen bild på vykortet   

Du behöver inte nöja dig med att sprida dina fotografiska mästerverk i digital form. Med Postens tjänst Riktiga vykort skickar du ett eget foto som ett traditionellt pappersvykort. Ta bara en bild, skriv mottagare och meddelande så skickar posten det till mottagarens brevlåda. Priset är 19 kronor till hela världen.

Ladda ned Riktiga vykort för Android
Ladda ned Riktiga vykort för IOS