Gör bilderna till konstverk

Picasso, Munk eller Mondrian? Med den coola appen Prisma kan du förvandla dina egna foton till konstverk i de stora konstnärernas stil.

Att använda Prisma är enkelt. Öppna appen, ta en bild och klicka på något av de olika filtren så förvandlas den på direkten. Resultatet kan du spara som en fil eller dela via exempelvis Instagram och Facebook. Du kan förstås också använda bilder som du har tagit tidigare. Det enda du behöver gör är att ändra från Camera till Gallery.

Ladda ned Prisma för Android
Ladda ned Prisma för IOS 


Byt ansikte på dina foton

MSQRD

Om dina vänner har förvandlats till vampyrer, tigrar och isbjörnar kan det bero på appen Msqrd. Den gör om porträttbilder till en grotesk figur. Sedan en tid tillbaka ägs appen av Facebook.

Ladda ned MSQRD för Android
Ladda ned MSQRD för IOS  


Byt ansikte med en kändis

En annan populär Android-app för att byta ansikten heter Face Swap. Du väljer själv om du vill byta ansikte med dina vänner, en kändis eller varför inte med ett sött djur.

Ladda ned Face Swap för Android


Här gör du dina egna galna giffar

Gif-animationer är populära. På exempelvis Facebook kan du se korta små animationer som ska förstärka en känsla eller ett budskap. Om du vill skapa en egen gif kan göra det med appen Gif Me från företaget bakom det populära bildprogrammet Xnview.

Ladda ned Gif Me! Camera för Android
Ladda ned Gif Me! Camera för IOS  


Snyggare selfies med smink

Perfect365

Fotoappar kan vara barnsligt roliga. I populära Perfect365 förbättrar du enkelt dina selfie-bilder. Det går att ta bort fläckar och jämna ut huden, men det roligaste är att experimentera med smink och frisyrer.Appen är gratis, men för att hämta högupplösta bilder krävs betalversionen för cirka 20 kronor.

Ladda ned Perfect365 för Android
Ladda ned Perfect365 för IOS


Skissa på skärmen

Photoshop Sketch

Gillar du att rita lär du tycka om Adobes gratisapp Photoshop Sketch. Det är ett digitalt skissblock där du kan rita med pennor, kritor, penslar och ritstift. I likhet med professionella bildprogram går det att använda något som kallas för lager.

Resultatet kan du jobba vidare med i Adobes betalprogram Photoshop och Illustrator, men du kan även spara det som en fil eller dela det med andra. För att få inspiration kan du klicka på Communityskisser där du ser vad proffsen har skapat i appen.

Ladda ned Photoshop Sketch för Android
Ladda ned Photoshop Sketch för IOS

Sida 4 / 4

Innehållsförteckning