Sector Alarm

Sector Alarm: Vasst larm med högt slutpris

Sector Alarm är stora på den svenska marknaden, med drygt 400 000 kunder spritt på både privat- och företagskunder.

Företagets startpaket innehåller en huvudenhet, manöverpanel, kameradetektor, magnetkontakt samt en rökdetektor. Installatören var mycket noggrann, och efter en stunds genomgång av olika säkerhetsaspekter kom vi överens om var utrustningen skulle monteras. Vi fick även en del andra, mer generella tips om vad man bör tänka på när det gäller säkerhet i hemmet.

Precis som med de andra larmsystemen kan du larma av och på med antingen manöverpanelen, larmbrickan eller via appen. Du väljer att antingen larma på hela systemet med både magnetkontakter och kameradetektorer, eller ett så kallat skalskydd.

Med skalskyddet aktiverat reagerar larmet om någon öppnar en dörr eller ett fönster som försetts med en magnetkontakt, däremot är eventuella rörelsesensorer inomhus inte aktiverade. Skalskyddet ger trygghet när du exempelvis ligger och sover, då ingen kan ta sig in via en larmad ingång utan att larmet går.

Systemet är trådlöst anslutet till bostadens befintliga nätverk, och använder i första hand bredbandsuppkopplingen för att kommunicera med omvärlden. Som backup finns dock även en gsm-uppkoppling, vilket gör systemet mindre känsligt för strömavbrott och sabotage.

När någon av sensorerna utlöses går ett larm direkt till Sector Alarms operatörer. Dessa tittar på de bilder som kameran skickat, och kontaktar sedan bostadens ägare samt väktare eller räddningstjänst vid behov. Det hela går väldigt fort och fungerar mycket smidigt, och om det skulle behövas kan väktaren gå in i din bostad med hjälp av nyckel om du valt att anförtro dem en sådan. Vilken väktartjänst som dyker upp om tjuven är framme är beroende på var i Sverige du bor.

Priset ligger på cirka 1 500 kronor för det lilla paketet avsett för en lägenhet. Med ytterligare sensorer för en normalstor villa hamnar priset på drygt 5 000 kronor, vilket i slutändan gör att priset hamnar på ungefär samma nivå som för Verisure. Sector Alarm erbjuder utan tvekan en stabil och kvalitativ produkt som är lätt att använda och ger dig en ökad känsla av trygghet i hemmet.

Sector Alarm
M3 rekommenderarTillverkare: Sector Alarm
I startpaketet: Magnetkontakt, kameradetektor, rökdetektor, huvudenhet, knappsats, larmbrickor.
Väktartjänst: Inre/yttre.
Kommunikation: Ip/gsm.

Startpaket (med kamera och rökdetektor)
Startkostnad: 1 490 kr
Månadsavgift: 399 kr

plus

Bra installation.
Smart skalskydd.

minus

Dyr på sikt.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10