Dell Latitude 7200 2-in-1: Kompetent och välbyggd platta med få brister

Dells bidrag till testet är en helt ny och stilren platta med räta vinklar, aluminiumbaksida och heltäckande svart glas framtill. Det är solid byggkvalitet rakt igenom och ett stadigt stöd baktill. Plattan är tyngst i testet med dryga nio hekto. Den går att bära runt på ett tag, men lite mer rundade kanter hade varit bra för långtidskomfort.

PC för Alla Bäst i testPå framsidan har den ungefär två centimeter skärmram runtom en 12,3 tums panel, med 1920×1280 bildpunkters upplösning. Den är alltså marginellt högre än en vanlig 1080p-skärm, men skillnaden är inte så stor. Skärmen håller god kvalitet, men är inte enormt ljusstark, utan landar på ungefär 250 cd/m2. Dock utan ojämnheter i kanterna vilket ofta kan vara ett problem. Den har bra färgomfång för vardagligt jobb och en del mediaproduktion med 100 procent matchning mot srgb-standarden.

Du får välbalanserat ljud med bra stereospridning, och väl godkänd detaljåtergivning. Det går att dra upp rejäl volym, men kan bli lite skrällig i mellanregistret på full volym. Dell inkluderar en bra app för att ställa in ljudbild med detaljerad equalizer. Här finns också smarta funktioner för att isolera din röst om du vill videochatta.

Dell Latitude 7200 2-in-1

På kortsidorna sitter dubbla thunderbolt 3 och en stor usb-port, en bra kombination av gammalt och nytt och vi uppskattar att lätt kunna plugga in ett gammalt usb-minne eller en extern mus utan att behöva ta till adapter.

Resetangentbord ingår, det vill säga samma sorts påsnäppbara typ som till en Microsoft Surface. Det är stabilt och bekvämt med matt metall runt tangentbord och musplatta, och med hög kvalitetskänsla i knappar och bra muskontroll. Pekpenna ingår inte, men köper du till Dells premiumpenna för runt 600 kronor får du pennkontroll av hög klass.

Trådlöst får du stabil ac-wifi med 2x2-mimo och bluetooth, samt snabbt inbyggt mobilt bredbandsmodem med en liten sim-kortslucka på sidan. Fingeravtrycksläsare sitter på baksidan och fungerar utmärkt. Beställer du din platta på Dell.se kan du även lägga till ir-stöd till kameran för ansiktsinloggning.

Det kostar en dryg hundralapp extra. Det kan det vara värt i en så här pass påkostad platta. I dagsläget säljs inte denna modell i andra butiker, och om den då kommer med eller utan ir-kamera återstår att se.

Latitude 7200 2-in-1 drivs av en fyrkärnig Core i5 som levererar solida prestanda för kontorsjobb och enklare mediaredigering. Den finns med 8 eller 16 GB ram, och har i grundutförande 256 GB ssd av väl godkänd typ, men det finns flera konkurrerande plattor med snäppet vassare lagring.

Dell Latitude 7200 2-in-1

Plattan kan bli rejält varm baktill när processorn pressas, plus lite extra om du samtidigt försöker ladda batteriet. Det beror dock delvis på att det är extra snabbladdat med en medföljande högeffektsladdare. Och fläktkylningen blir tidvis ganska högljudd med påtagligt vinande fläktar som trycker ut luft åt sidorna. Det blir lite opraktiskt i handhållet läge, då det är precis där man vill greppa den.

Batteritiden är godkänd men inte fantastisk. Aktivt jobb kan definitivt leda till att batteriet dör under en arbetsdag. Så se till att ha laddaren till hands. Dell har en egen energihanterare som hjälper till och framför allt förlänger batteritiden i standbyläge. Annars är det avskalat med extra program. Vi får en separat app för support-information, men annars är det fritt från bloatware. Det uppskattar vi.

Omdöme

Få saker sticker ut som exceptionellt positiva med Dell Latitude 7200 2-in-1, men det är också inget med den som är direkt negativt. Alla aspekter som vi kollar på är kort och gott någonstans mellan väl godkända och riktigt bra. Det är ett bra omdöme. En dator ska för det första fungera utan att irritera. Står du ut med en lite högre vikt i din Windowsplatta är det här ett utmärkt val.

Specifikationer

Produktnamn: Dell Latitude 7200 2-in-1
Testad: Augusti 2019
Kontakt: www.dell.se
Processor: Intel Core i5-8365U, 1,6 GHz quad core
Grafikkort: Intel UHD Graphics 620
Minne: 8 GB ddr3
Lagring: 256 GB ssd, plats för micro sd
Bildskärm: 12,3 tum blank ips, 1920x1280 bildpunkter, multitouch
Kamera: 2,1 MP fram och bak
Anslutningar: 2st thunderbolt 3, usb 3.0, headset, tangentbordsdockning
Trådlöst: 802.11a/b/g/n/ac (wifi 1-5), bluetooth 4.2, 3g, 4g
Operativsystem: Windows 10 Pro
Övrigt: Resetangentbord, fingeravtrycksläsare
Batteritid: 1h 45min (hög belastning), 14h (låg belastning)
Storlek: 29,2 x 20,1 x 9,35 cm
Vikt: 935 gram
Pris: 20 331 kr (På Dell.se)

Prestanda

Cinebench R20, cpu: 1 199 poäng
Geekbench 4, cpu: 15 015 poäng
Geekbench 4, gpu: 23 038 poäng
Disk, läsning: 954,4 MB/s
Disk, sökning: < 0,1 ms

plus

Goda prestanda
Bra anslutningsalternativ
Hög bild- och ljudkvalitet
Bra tangentbord och skärmkontroll

minus

Något tung
Inte så ljusstark skärm
Kan bli varm på baksidan