Du har säkert sett dem på nätet. Många företag beskriver sin verksamhet eller en ny produkt i form av korta animerade filmer på nätet. Video är ofta betydligt effektivare än text när det gäller att förklara eller visa upp någonting – och det är framför allt betydligt roligare.En förklaring till populariteten är att filmerna är så lätta att skapa. För bara några år sedan krävdes proffs även för att ta fram korta videofilmer, men i dag gör vem som helst det på sin vanliga dator.

Det enda som krävs är ett kreativt handlag och ett verktyg som Powtoon. Powtoon är en webbaserad tjänst som används av stora företag som Ebay, Starbucks och Coca Cola – men också av ungefär sex miljoner andra användare runt om i världen.

Färdiga mallar
När du har lärt dig att använda programmet kan du förstås bygga din film från grunden. Alla bakgrunder, bilder och animerade figurer finns redan i systemet, men du kan även lägga in egna bilder och videoklipp. Det går dessutom givetvis att komplettera med berättar­röst och bakgrundsmusik.

Powtoon kan användas på många olika sätt. Företagaren kan göra en reklamfilm, den föreningsaktiva kan illustrera en aktuell kampanj medan läraren och föreläsaren kan använda Powtoon för att liva upp sina presentationer.

Givetvis går det även att använda Powtoon för skoj skull. Varför inte göra en digital årsbok med familjens allra bästa foton och videor från semestern – eller ett person­ligt julkort?l

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning