Google är väldigt produktiva när det gäller att hitta på roliga saker att göra i webbläsaren. Det kommer ständigt nya små hemligheter, eller påskägg som de också kallas. För att använda dem måste du känna till hur du gör – eller ramla på av en slump.

Det finns en hel del sådana, men vi ska koncentrera oss på spel denna gång. För även den mest seriösa datoranvändare måste väl erkänna att någon gång ibland blir det avkoppling med ett spel, även om det så bara är ett parti patiens? Google har gömt några riktiga gamla klassiker som kan nås direkt från sök­rutan. Så håll till godo med ett gäng tips som inte är ett dugg nyttiga!

Google

1. Fidget spinner
Har du inte tröttnat på den fåniga leksaken än? Använd Googles vanliga sökfält och skriv spinner. Nu kan du snurra loss hur mycket du vill. Vill du hellre snurra för ett slumpnummer, välj Number.


Google

2. Luffarschack
Skriv in sökorden tic tac toe, så kan du spela luffarschacksvarianten Tre i rad. Enda problemet med detta klassiska spel är att det inte går att vinna om båda spelarna kan sin sak.Google

3. Patiens

Gillar du att spela kort med dig själv kan du söka efter solitaire. Du får då chansen att lägga patiensen Las Vegas. Grafiken är enkel, men spelet fungerar som det ska.Google

4. Pacman

Den här klassikern är ett spel som är riktigt bra gjort. Sök efter pacman och du får chansen att testa det gamla arkadspelet. Spela med piltangenterna, käka prickar och undvik monster!Breakout

5. Breakout

Använd Googles vanliga sökfält och skriv atari breakout. Klicka på den första träffen. Nu kan du spela klassiska Breakout direkt i din webbläsare. Kontrollen är simpel: flytta helt enket plattan nedtill med musen eller med piltangenterna.


.

Zerg rush

6. Zerg Rush

Ett riktigt knäppt och svårt spel är Zerg Rush. Sök efter zerg rush och spelet startar omedelbart. Sidan tas över av en massa små o:n och du måste snabbt klicka på dem innan de förstör dina sökresultat.