Windscribe vpn

En stor fördel med Windscribe är deras gratisversion av programmet. Denna fungerar inte bara utmärkt som en prova på-version, utan kan faktiskt räcka gott som en fullständig vpn-tjänst beroende på vilka behov man har.

De största begränsningarna är den begränsade mängden data (bara 10 GB i månaden) och för oss svenskar att det inte ingår några svenska servrar i gratisversionen. Det går heller inte att komma åt amerikanska Netflix. Om man betalar går det dock utmärkt, samma sak gäller för brittiska Netflix. Att komma åt BBC Iplayer går dock utmärkt även i gratisversionen.

Windscribe

Vill man komma åt servrarna i alla de 56 länder Windscribe erbjuder behövs ett abonnemang. Detta kostar 37 kronor i månaden (4,08 dollar) om man tar ett årsabonnemang och 81 kronor (9 dollar) om man betalar per månad. Jämfört med övriga vpn-tjänster vi har testat att dessa priser helt okej och Windscribe placerar sig helt klart på den billigare halvan av dessa.

Skräddarsydda abonnemang

Den största fördelen med Windscribe är dock möjligheten att skräddarsy abonnemang. Man betalar då 9 kronor (1 dollar) per serverland som man vill komma åt utöver de som ingår i gratisversionen. Vill man exempelvis förutom Norge komma åt servrar i Sverige, Finland och Danmark kostar detta alltså 27 kronor (3 dollar) i månaden.

Här räknas ”Windflix US” och ”Windflix UK” (som ger åtkomst till amerikanska och brittiska Netflix) som egna serverländer och kostar alltså 9 kronor (1 dollar) styck att komma åt. För ytterligare 9 kronor (1 dollar) får man dessutom obegränsad datamängd. (Observera att Netflix jobbar aktivt med att blockera tillgång till tjänsten via vpn-tjänster. Att Netflix fungerade vid testtillfället med en viss vpn, är det ingen garanti för att det fungerar i dag.)

Hastighetsmässigt får Windscribe godkänt, men inte mer. Hastigheten mot svensk server är visserligen hela 99 Mbit/s med en svarstid på 4 ms, men för amerikanska servrar är snitthastigheten bara 62 Mbit/s och för brittiska 55 Mbit/s.

Ett minus också för supporten som i stort sett bara består av att bläddra runt i en faq eller (i bästa fall) få svar via en direktchatt. Någon e-post-adress för support erbjuds inte, inte heller något telefonnummer.

Bra valFakta Windscribe
Testad: Februari 2018
Kontakt: www.windscribe.com
Antal servrar: Okänt antal servrar i 56 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Snitthastighet svensk server: 99 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 55 Mbit/s, svarstid 45 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 62 Mbit/s, svarstid 156 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja (bara i betalversionen).
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja .
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja, bara i betalversionen (vid testtillfället. Ingen garanti för att det fortfarande fungerar)
Pris vid månadsbetalning: 81 kronor (9 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 37 kronor (4,08 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Skräddarsydda abonnemang där varje land som läggs till kostar 9 kronor (1 dollar) extra.

Ladda ner Windscribe här

plus

Skräddarsydda månadsabonnemang.
Bra gratisalternativ.
Relativt billigt.

minus

Ganska långsamt.
Dålig support.
Inget Netflix och inga svenska servrar i gratisversionen.

Betyg: 4 av 5