Alla tjänster i testet som får utmärkelser


Artikeln uppdaterad 2022-06-09 med nytt test av Express VPN.

Mer om vpn:


Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

När du är uppkopplad mot internet, oavsett om det är i hemmets lugna vrå eller ute på stan på ett kafé eller liknande, går det att lokalisera din dator och spåra det du gör. Är du dessutom uppkopplad mot ett offentligt nätverk (eller det nätverk som kaféet du sitter på tillhandahåller) är du dessutom i riskzonen för dataintrång.

Läs även: Allt du behöver veta om vpn-tjänster

För att skydda dig och komma runt dessa problem kan du använda dig av en vpn-tjänst (virtual private network). Detta är en nätverksteknik som många företag använder för sina anställda, särskilt i dessa tider med mycket arbete hemifrån. Men det finns också många aktörer som erbjuder vpn-tjänster till privatpersoner och det är tio sådana vi har testat.

När du använder dig av en vpn-tjänst skapas en krypterad anslutning till en server. All internettrafik passerar sedan genom denna tunnel till servern istället för att gå rakt ut på nätet. Det finns tre stora fördelar med att använda en vpn-tjänst; anonymitet, säkerhet och möjligheten att komma runt geoblockering, men tyvärr finns det även några små nackdelar.
 

Anonymitet

När du ansluter till internet via en vpn-tjänst kan ingen utomstående se att du är uppkopplad, vad du gör eller vilka sidor du surfar till. Du rör dig med andra ord helt anonymt på internet och slipper sådant som riktade annonser och liknande.

Så är det i alla fall i teorin. I praktiken finns det ingen hundraprocentig anonymitet eftersom den som tillhandahåller vpn-tjänsten både kan se och eventuellt logga vad du gör och vilka sidor du besöker.
 

Säkerhet

Är du uppkopplad mot ett offentligt nätverk eller det nätverk som exempelvis ditt favoritkafé tillhandahåller så är du som sagt oskyddad och riskerar dataintrång. Men kopplar du upp dig via en vpn-tjänst kan du på ett enkelt sätt skydda dig mot detta.

Vpn-tjänsterna i detta test går att ställa in så att de automatiskt startar och ansluter till vpn-servern. Det finns också en inställning (en så kallad kill switch) som gör att all internettrafik automatiskt stoppas om anslutningen till vpn-servern av någon anledning skulle brytas.


Därför ska du skaffa vpn

 • Integritetsskydd – för att undvika avlyssning och spårning.
 • Komma runt geoblockering – för att till exempel se SVT Play på semestern.
 • Säkerhet – för att surfa säkert på öppna trådlösa nätverk.
 • Nätneutralitet – för att komma runt en operatörs diskriminerande behandling av olika typer av trafik.

Kom runt geoblockering

Netflix, Disney Plus, HBO Max och många andra strömningstjänster finns i många olika länder, inte bara i Sverige. Innehållet på dessa varierar också mellan de olika länderna. En film som går att strömma på amerikanska Netflix kanske inte finns tillgängligt på svenska Netflix och vice versa.

Det finns också strömningstjänster som bara är tillgängliga om du befinner dig i rätt land eller som bara erbjuder ett begränsat utbud i andra länder. Ett sådant exempel är brittiska BBC Iplayer, men även våra svenska SVT Play och TV4 Play. Är du på semester i ett annat land kan du med andra ord inte komma åt dessa fullt ut.

Den här begränsningen gäller om du inte använder dig av en vpn-tjänst för att komma runt dessa geoblockeringar! När du kopplar upp dig mot en vpn-tjänst kan du nämligen välja land på den server du kopplar upp dig mot. Det ser sedan ut som om du faktiskt befinner dig i detta land och surfar ifrån det.

Är du nere på semester i Spanien kan du alltså koppla upp dig mot en svensk server och därmed få åtkomst till just SVT Play eller TV4 Play.

Det är dock inte alla vpn-tjänster som klarar detta, då företagen bakom strömningstjänsterna gör vad de kan för att stoppa möjligheterna att ta sig runt geoblockeringen. Så bara för att du kopplar upp dig mot en amerikansk server är det inte säkert att du kommer åt alla amerikanska strömningstjänster.

I vårt test kan du dock se vilka tjänster som erbjuder åtkomst till de vanligaste strömningstjänsterna.

Några nackdelar

Som vi nämnde tidigare finns det också nackdelar med att använda en vpn-tjänst. Den mest uppenbara är ju att du får en merkostnad för ditt surfande, även om den kan bli ganska låg om du tecknar ett långtidsabonnemang.

Men att koppla upp sig via en vpn-tjänst gör också att uppkopplingen blir långsammare. Ofta spelar det inte så stor roll, men strömmar du exempelvis en film kan det vara extremt störande om det börjar hacka.

I vårt test redovisar vi ungefär hur mycket långsammare uppkopplingen blir i procent.

Det är också viktigt att veta att anonymiteten som sagt inte är hundraprocentig. Och även om leverantören av vpn-tjänsten lovar på heder och samvete att de inte sparar några loggar är detta i praktiken omöjligt att kontrollera som användare.

Lagstiftningen för vilka uppgifter de kan tvingas lämna ut varierar också för olika länder, så det har betydelse var vpn-leverantören håller till. Exempelvis är en tjänst baserad i USA inte att rekommendera om du är riktigt mån om din integritet och anonymitet.

Stora prisskillnader och en djungel av rabatter

Skillnaden i pris mellan en månad med den dyraste tjänsten och det lägsta månadspriset för en lång förbetald prenumeration är enorm. Vi har valt att utgå från kostnaden per månad vid ett helårsabonnemang i detta test, men de flesta tjänster har som sagt en hel del andra prisalternativ.

Så gjorde vi testet

Vi testar och omtestar löpande vpn-tjänster och publicerar dessa på vår hemsida. De tio tjänsterna i detta jämförande test är de tio tjänster som har fått högst betyg under våra tester. Vi testade sedan om dem ytterligare en gång för att få aktuella testresultat och faktauppgifter. Sedan utsåg vi testets vinnare.

I våra tester tar vi hänsyn till flera faktorer. De tyngst vägande är priset, hastigheten och möjligheten att komma åt geoblockerat innehåll (främst streaming-tjänster i USA, Storbritannien och Sverige).

Här kan du läsa ett test av vpn-tjänster för Mac.


Atlas VPN: Snabb och billig vpn

Snabb, billig och bra – Atlas vpn får högsta betyg.

Atlas vpn

Betyg 5 av 5

Omdöme

Atlas VPN är en snabb och billig vpn-tjänst. Bara några få nackdelar som ett lågt antal servrar, få länder och begränsad åtkomst till vanliga streamingtjänster hindrar Atlas VPN från att blanda sig i den absoluta toppstriden bland de vpn-tjänster vi hittills har testat.

Positivt

 • Billigt
 • Snabbt
 • Åtkomst till SVT Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix
 • Gratisversion

Negativt

 • Få servrar och länder
 • Ej åtkomst till TV4 Play, HBO Max eller svenska Disney+
Testad: Maj 2022.
Sajt: atlasvpn.com
Antal servrar: 750+ servrar i 37 länder
Program på svenska: Nej.
Pris vid helårsabonnemang: Ca 33 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 18 kronor per månad
Pris per månad: Ca 110 kronor per månad

 Läs hela testet av Atlas VPN 


Avast Secureline VPN

Snabb vpn med många styrkor.

Avast Secureline VPN
Betyg 4 av 5

Omdöme

Avast Secureline VPN har flera fördelar, inte minst de relativt höga hastigheterna och åtkomst till de flesta stora streamingtjänsterna. Men förvirrande betalningsalternativ och tveksam integritet drar ned betyget.

Positivt

 • Sajt och program på (huvudsakligen) svenska.
 • Sju dagars gratis testversion.
 • Snabbt.
 • Åtkomst till SVT Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Förvirrande betalningsalternativ.
 • Ganska få länder.
 • Tveksam integritet.
Testad: April 2020.
Sajt: avast.com.
Antal servrar: Okänt antal i 36 länder.
Program på svenska: Ja.
Pris: Ca 58 kronor per månad vid helårsabonnemang eller tvåårsabonnemang för ca 46 kronor per månad

 Läs hela testet av Avast Secureline VPN 


Anonine VPN

Billig vpn med många fördelar.

Anonine VPN
Betyg 4 av 5

Omdöme

Anonine har många fördelar, inte minst det låga priset och många betalalternativ. Det går att komma åt tjänster som SVT Play, TV4 Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix. Men tyvärr är hastigheterna för låga för att det ska bli ett riktigt toppbetyg.

Positivt

 • Billigt.
 • Många betalalternativ.
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix.*
 • Sajt och program på svenska.

Negativt

 • Långsamt.
 • Ganska få länder.
 • Få servrar.
 • Bara sju dagars pengarna tillbaka-garanti.

Testad: April 2020.
Sajt: anonine.com.
Antal servrar: 150+ i 33 länder.
Program på svenska: Ja.
Pris: 39 kronor per månad vid helårsabonnemang.

Läs hela vårt test av Anonine VPN 


Azire VPN

Azire VPN är en snabb vpn-tjänst, åtminstone om du surfar på svenska servrar.

Azire VPN
Betyg 4 av 5

Omdöme

Azire VPN är en billig tjänst med snabba svenska servrar och åtkomst till samtliga testade svenska streamingtjänster. Men antalet servrar är lågt och hastigheterna och åtkomsten till streamingtjänster i andra länder än Sverige är ojämna.

Positivt

 • Billigt.
 • Snabba svenska servrar.
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, svenska Disney Plus och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Få länder och servrar.
 • Ojämna hastigheter på utländska servrar.
 • Ej åtkomst till BBC Iplayer.
Testad: Oktober 2021.
Sajt: azirevpn.com
Antal servrar: 65 servrar i 14 länder
Program på svenska: Ja.
Pris: Helårsabonnemang kostar från 37,50 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Azire VPN 


Bahnhof Integrity VPN: Vpn-tjänst med endast svenska servrar

Snabb och billig vpn-tjänst.

Bahnhof Integrity VPN
Betyg 3 av 5

Omdöme

Installationen är krånglig, men Bahnhof Integrity VPN är en snabb och billig tjänst som passar utmärkt för den som vill komma åt svenskt innehåll på utlandssemestern. Men eftersom det bara finns svenska servrar att koppla upp sig mot är detta i princip också det enda användningsområdet. 

Positivt

 • Billigt.
 • Snabbt.
 • Åtkomst till SVT Play och TV4 Play.

Negativt

 • Bara svenska servrar.
 • Dålig anonymitet.
 • Krånglig installation.
 • Ingen åtkomst till BBC Iplayer eller amerikanska Netflix.
Testad: September 2020
Sajt: bahnhof.se/integrity
Antal servrar: Okänt antal i 1 land.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 40 kronor per månad.

 Läs hela vårt test av Banhof VPN 


Bitdefender VPN: Snabbt, billigt och enkelt att använda

Bitdefender VPN är användarvänligt och imponerar stort i våra hastighetstester.

Bitdefender VPN
Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Bitdefender VPN är snabbt, billigt och har fördelar som sju dagars gratis testa på och en gratisversion med begränsad mängd data per dag. Tyvärr finns inga långtidsabonnemang för att pressa priset ytterligare och åtkomsten till de vanligaste streamingtjänsterna är för ojämn för att Bitdefender ska kunna få högsta betyg.

Positivt

 • Billigt.
 • Snabbt.
 • Gratis prova på-version.
 • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Ej åtkomst till BBC Iplayer, TV4 Play eller svenska Disney Plus.
 • Inga långtidsabonnemang.
Testad: December 2021
Verksamhetsland: Sverige
Kontakt: bitdefender.se
Antal servrar: 1300+ servrar i 51 länder
Kill switch: Ja
Pris vid månadsbetalning: Ca 60 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 25 kronor per månad

 Läs hela testet av Bitdefender VPN 


Cactus VPN

Ojämn vpn-tjänst som har svårt att komma åt streamingtjänster.

Cactus VPN
Betyg 2 av 5

Omdöme

Cactus VPN har sina fördelar, som en helt gratis och obegränsad testperiod på tre dagar och skräddarsydda ”miniabonnemang”. Men priserna är lite för höga, hastigheterna för ojämna och åtkomsten till streamingtjänster för begränsad.

Positivt

 • Tre dagars gratis testa på.
 • Billiga ”miniabonnemang”.
 • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Få servrar och länder.
 • Ojämna hastigheter.
 • Ej åtkomst till TV4 Play, svenska Disney Plus eller BBC Iplayer.
Testad: Oktober 2021
Verksamhetsland: Kanada
Kontakt: cactusvpn.com
Antal servrar: 39 servrar i 22 länder
Program på svenska: Nej
Pris vid månadsbetalning: Ca 100 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 59 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Tre månader för Ca 80 kronor per månad, tvåårsabonnemang för Ca 40 kronor per månad, skräddarsydda ”miniabonnemang”

 Läs hela testet av Cactus VPN 


Cyberghost VPN

En vpn-tjänst med många servrar.

Cyberghost vpn
Betyg 5 av 5

Omdöme

Cyberghost är billigt, snabbt och ger åtkomst till en stor mängd länder och servrar. Bara den något röriga prissättningen och att de inte klarar åtkomst till samtliga vanliga streamingtjänster hindrar Cyberghost från att vara nummer ett bland våra testade vpn-tjänster.

Positivt

 • Snabbt
 • Billigt
 • Många servrar och länder
 • Sajt och program på svenska
 • Åtkomst till de flesta vanliga streamingtjänsterna

Negativt

 • Röriga abonnemang
 • Ingen gratisversion
 • Ej åtkomst till svenska Disney Plus
Testad: Maj 2022
Sajt: cyberghostvpn.com
Antal servrar: 7 900+ servrar i 90 länder
Program på svenska: Ja.
Kill switch: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Ca 130 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 41 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang: Ca 32 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 21 kronor per månad

För fler prisalternativ klicka här

 Läs hela vårt test av Cyberghost VPN 


Dold.se

Snabb och billig vpn-tjänst från Sverige.

dold.se
Betyg 4 av 5

Omdöme

Dold.se har en hel del begränsningar och svagheter, inte minst att de inte har någon egen programvara och bara erbjuder åtkomst till tre länder (Sverige, Storbritannien och USA). Men om du nöjer dig med dessa tre länder och främst är intresserad av att strömma innehåll från Netflix och liknande får du en snabb, billig och välfungerande tjänst.

Positivt

 • Snabbt.
 • Billigt.

Negativt

 • Bara tre länder.
 • Ingen kill switch.
 • Inget eget program.
Testad: Juni 2020.
Sajs: dold.se.
Antal servrar: Okänt antal i 3 länder.
Program på svenska: Ingen egen programvara.
Kill switch: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Kostar 49 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 37 kronor per månad
Pris 3 månader: Ca 43 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Dold.se 


Express VPN

Många länder och servrar att koppla upp mot.

express vpn
Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Express VPN är en snabb och lättanvänd tjänst som ger åtkomst till nästan samtliga av de vanligaste streamingtjänsterna. Men höga priser och avsaknaden av långtidsabonnemang gör att de inte riktigt når upp till den absoluta toppen.

Positivt

 • Snabbt
 • Många länder och servrar
 • Åtkomst till nästan samtliga testade streamingtjänster

Negativt

 • Relativt dyrt
 • Inga långtidsabonnemang
 • Ej åtkomst till TV4 Play

Testad: Juni 2022
Sajt: Express VPN
Antal servrar: 3000+ servrar i 94 länder
Program på svenska: Ja.
Kill switch: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Ca 131 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 84 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Halvår för ca 98 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Express VPN 


Fastest vpn Pro

Nu snabbare och stabilare.

Fastest vpn Pro
Betyg 4 av 5

Omdöme

Fastest VPN Pro kostar drygt 15 kronor mer per månad, men ger för de pengarna en stabilare och snabbare tjänst. De kan dock fortfarande inte konkurrera med de allra bästa tjänsterna, framför allt på grund av den begränsade åtkomsten till vanliga streamingtjänster.

Positivt

 • Billigt.
 • Snabbt.
 • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Dyrt månadsabonnemang.
 • Få servrar och länder.
 • Ej åtkomst till TV4 Play, svenska Disney+ eller BBC Iplayer.
Testad: April 2021
Kontakt: fastestvpn.com
Antal servrar: 500+ servrar i 32 länder
Program på svenska: Nej
Pris vid månadsbetalning: Ca 101 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 25 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 11 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Fastest vpn Pro 


F-Secure Freedome

Billig, men långsam vpn.

F-Secure Freedome
Betyg 3 av 5

Omdöme

F-secure Freedome är visserligen billig och ger åtkomst till såväl SVT Play som TV4 Play. Men abonnemangsformerna är röriga och det går på tok för långsamt för att betyget ska kunna bli annat än knappt godkänt.

Positivt

 • Gratis testversion.
 • Billigt.
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Röriga abonnemang.
 • Långsamt.
 • Dyrare vid förnyelse.
 • Ej åtkomst till svenska Disney+ eller brittiska BBC Iplayer.Testad: Januari 2021.

Sajt: f-secure.com
Antal servrar: Okänt antal i 23 länder.
Program på svenska: Ja.
Pris vid helårsabonnemang (7 enheter): Ca 44 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang (3 enheter): Ca 23 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang (7 enheter): Ca 29 kronor per månad 

 Läs hela vårt test av F-Secure Freedome 


Goose VPN: Begränsad vpn får underkänt

Inga egentliga fördelar, men desto fler nackdelar.

goose vpn
Betyg 1 av 5

Omdöme

Goose VPN har inga egentliga fördelar, men desto fler nackdelar. Precis som nyligen testade Tunnelbear är det en tjänst som placerar sig på den nedre halvan i jämförelse med de andra vpn-tjänster vi har testat. Undvik!

Positivt

 • Enkelt och lättanvänt.
 • Billigt vid tvåårsabonnemang.
 • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Få betalalternativ.
 • Få länder.
 • Långsamt.
Testad: Maj 2020.
Kontakt: goosevpn.com.
Antal servrar: Okänt antal i 24 länder.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 104 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 52 kronor per månad
Pris vid femårsabonnemang: Ca 19 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Goose VPN 


Hotspot Shield VPN

Vpn med många servrar – men dyr.

Hotspot Shield VPN
Betyg 4 av 5

Omdöme

Hotspot Shield gör det mesta rätt och imponerar med många länder att välja bland, åtkomst till de flesta streamingtjänsterna och riktigt snabba hastigheter. Hade bara priset varit lägre hade det blivit ett riktigt toppbetyg, men det är ändå en tjänst vi kan rekommendera.

Positivt

 • Snabbt.
 • Många servrar i många länder.
 • Gratis test 7 dagar.
 • Åtkomst till SVT Play, amerikanska Netflix och BBC Iplayer.

Negativt

 • Dyrt.
 • Få abonnemangsalternativ.
 • Ej åtkomst till TV4 Play eller svenska Disney+.
Testad: November 2020
Sajt: hotspotshield.com
Antal servrar: 3200+ servrar i 85 länder
Program på svenska: Nej
Pris vid månadsbetalning: Ca 80 kronor per månad (5 enheter)
Pris vid helårsabonnemang: Ca 121 kronor per månad (25 enheter)

Läs hela vårt test av Hotspot Shield 


IP Vanish

250 gigabyte backup i molnet ingår.

IP Vanish VPN
Betyg 3 av 5

Omdöme

IP Vanish har många servrar i många länder och det ingår 250 gigabyte backup i priset. Men priset är högt, hastigheterna är låga och vi kommer varken åt SVT Play eller brittiska BBC Iplayer. Det är inte direkt dåligt, men det finns många andra alternativ som är bättre än IP Vanish.

Positivt

 • Många servrar i många länder.
 • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.
 • 250 GB backup ingår.

Negativt

 • Långsamt.
 • Ganska dyrt.
 • Ingen åtkomst till BBC Iplayer ellerTV4 Play.Testad: September 2020

Kontakt: www.ipvanish.com
Antal servrar: 1500+ i 54 länder.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 111 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 40 kronor per månad
Pris 3 månader: Ca 53 kronor per månad 

 Läs hela vårt test av IP Vanish 


Ivacy VPN

Snabb med många funktioner.

Ivacy VPN
Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Ivacy VPN är snabbt, billigt och ger åtkomst till såväl många länder som servrar. Däremot är åtkomsten till de vanligaste streamingtjänsterna lite för ojämn för att Ivacy ska få högsta betyg.

Positivt

 • Billigt
 • Snabbt
 • Många länder och servrar
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix

Negativt

 • Ingen gratis testperiod
 • Ingen svensk programvara
 • Ej åtkomst till svenska Disney Plus eller HBO Max

Testad: Maj 2022.

Sajt: ivacy.com.
Antal servrar: 1000+ i 63 länder
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 101 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 40kronor per månad
Pris vid femårsabonnemang: Ca 12 kronor per månad

 

 Läs hela vårt test av Ivacy VPN 


Mozilla VPN

Använder sig, på gott och ont, av svenska Mullvads servrar.

Mozilla VPN
Betyg 3 av 5

Omdöme

Mozilla VPN använder sig, på gott och ont, av svenska Mullvads servrar. Det positiva är att det är en snabb och lättanvänd tjänst. Det negativa är ojämn åtkomst till de vanligaste strömningstjänsterna. Tyvärr är Mozilla VPN också aningen sämre än Mullvad när det gäller exempelvis betalalternativ och anonymitet.

Positivt

 • Snabbt
 • Relativt billigt
 • Lättanvänd programvara på svenska

Negativt

 • Inga långtidsabonnemang
 • Ojämn åtkomst till strömningstjänster
 • Bitvis buggigt

Testad: April 2022
Verksamhetsland: USA
Sajt: www.mozilla.org/sv-SE/products/vpn
Antal servrar: 400+ servrar i 34 länder
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 5
Pris vid månadsbetalning: Ca 103 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 50 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Halvår för ca 69 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Mozilla VPN 


Mullvad – svensk billig och snabb vpn-tjänst

Lättanvänd, billig och snabb vpn-tjänst.

Mullvad vpn

Betyg 4 av 5

Omdöme

Svenska Mullvad är en billig, snabb och lättanvänd tjänst som erbjuder hög anonymitet. Tyvärr saknas långtidsabonnemang för att pressa ned priset ytterligare och åtkomsten till de vanligaste strömningstjänsterna är lite för ojämn för att Mullvad ska nå högsta betyg.

Positivt

 • Hög anonymitet
 • Många betalalternativ
 • Snabbt

Negativt

 • Inga långtidsabonnemang
 • Ojämn åtkomst till strömningstjänster
Testad: Mars 2022
Verksamhetsland: Sverige
Sajt: mullvad.net
Antal servrar: 790 servrar i 38 länder
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 5
Pris vid månadsbetalning: Ca 52 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 52 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Samma pris oavsett längd på abonnemang

 Läs hela vårt test av Mullvad vpn 


Nord VPN

Imponerande VPN med snabba servrar.

Nord VPN
Betyg 5 av 5

Omdöme

Nord VPN har grymt bra hastigheter, många servrar och länder att koppla upp mot och ger åtkomst till samtliga streamingtjänster vi testat med. Det enda lilla minustecknet är deras abonnemangspriser som är aningen högre än övriga toppkonkurrenters, men det hindrar inte Nord VPN från att knipa förstaplatsen.

Positivt

 • Väldigt snabbt
 • Många betalalternativ
 • Många servrar och länder
 • Åtkomst till samtliga testade streamingtjänster

Negativt

 • Inte lika billigt som toppkonkurrenterna
 • Ingen gratis- eller prova på-variant

Testad: Februari 2022.
Sajt: nordvpn.com
Antal servrar: 5274 servrar i 60 länder
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Från 109 - 131 kronor per månad (olika paket)
Pris vid helårsabonnemang: Från 44 - 64 kronor per månad (olika paket)
Pris vid tvåårsabonnemang: Från 29-49 kronor per månad (olika paket)

 Läs hela vårt test av Nord VPN 


Ovpn: Utmärkt vpn-tjänst på svenska får högsta betyg

Snabb, billig och lättanvänd. Ovpn är med och nosar på förstaplatsen som en av de bästa vpn-tjänsterna vi testat.

ovpn
Betyg 5 av 5

Omdöme

OVPN är en helsvensk vpn-tjänst som är snabb, billig och bra med en ordentlig transparens, hög säkerhet och en utmärkt support på svenska. Det går bra att komma åt de flesta av de vanligaste streamingtjänsterna, men vill du se innehåll från brittiska BBC måste du välja ett annat vpn-alternativ.

Positivt

 • Billigt.
 • Snabbt.
 • Snabb kundservice på svenska.
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, svenska Disney Plus och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Få servrar i få länder.
 • Ingen gratisversion eller gratis testperiod.
 • Ingen åtkomst till BBC Iplayer.
Testad: December 2021
Sajt: ovpn.com/sv
Antal servrar: 95 servrar i 19 länder
Program på svenska: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Ca 100 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 49 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Halvår för ca 69 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Ovpn 


Private Internet Access

Prisvärd vpn-tjänst, trots några brister.

Private Internet Access
Betyg 4 av 5

Omdöme

Private Internet Access har många fördelar, inte minst det låga priset, antalet servrar och länder samt hastigheterna mot svensk server. Detta gör tjänsten prisvärd, trots en del brister som ojämna hastigheter och avsaknad av åtkomst till TV4 Play och BBC Iplayer. Men lägger man till några tior i månaden finns det andra alternativ som är bättre.

Positivt

 • Billigt.
 • Många servrar i många länder.
 • Många betalalternativ.
 • Åtkomst till amerikanska Netflix och SVT Play.

Negativt

 • Ojämna hastigheter.
 • Ingen åtkomst till BBC Iplayer eller TV4 Play.
 • Inget prova på- eller gratisalternativ.
Testad: Oktober 2020.
Sajt: privateinternetaccess.com
Antal servrar: 13 300 servrar i 75 länder.
Program på svenska: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Ca 121 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 18 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Halvår för ca 71 kronor per månad

 Läs hela testet av Private Internet Access 


PrivateVPN

En vpn-tjänst som utmanar de bästa.

Private VPN
Betyg 5 av 5

Omdöme

PrivateVPN utmanar Windscribe om förstaplatsen och ger dem en riktigt hård match. Skillnaderna är hårfina och i slutändan är det bara Windscribes möjlighet att skräddarsy abonnemang som gör att de behåller förstaplatsen före PrivateVPN.

Positivt

 • Många länder.
 • Billigt.
 • Snabbt.
 • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix*.

Negativt

 • Inget långtidsabonnemang.
 • Ej åtkomst till svenska Disney+..
Testad: Juni 2020.
Sajt: privatevpn.com.
Antal servrar: 100+ i 61 länder.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 100 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 20 kronor per månad
Övriga prisalternativ: 3 månader för ca 59 kronor per månad

 Läs hela testet av PrivateVPN 


Pure VPN

Långsamt – men servrar i många länder.

Pure VPN
Betyg 3 av 5

Omdöme

Pure VPN har få fördelar, är långsamt och ger inte åtkomst till varken SVT Play eller TV4 Play. Sammantaget placerar den sig ungefär i mitten av de vpn-tjänster vi hittills har testat och är med andra ord inte någon tjänst vi kan rekommendera.

Positivt

 • Många servrar i många länder.
 • Åtkomst till BBC Iplayer och amerikanska Netflix.
 • Billig testvecka.

Negativt

 • Långsamt.
 • Ganska dyrt.
 • Ingen åtkomst till SVT Play eller TV4 Play.
Testad: September 2020
Kontakt: purevpn.com
Antal servrar: 2000+ i 140 länder.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 114 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 33 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang: Ca 21 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Pure VPN 


Strong VPN: Gör vad den ska – men inte mycket mer

Strong VPN når inte riktigt upp till vpn-tjänsternas toppskikt, men den gör det den ska.

Strong VPN
Betyg 3 av 5

Omdöme

Strong VPN har tagit ett steg tillbaka sedan vi senast testade tjänsten. Den ger nu visserligen åtkomst till ytterligare sex länder, men har samtidigt blivit lite dyrare och fått ojämnare hastigheter. Slutbetyget blir därför godkänt, men inte mer än så.

Positivt

 • 12 samtidiga användare.
 • 250 GB onlinebackup ingår.
 • Åtkomst till många streamingtjänster.

Negativt

 • Inga långtidsabonnemang.
 • Ojämna hastigheter.
 • Inget prova på- eller gratisalternativ.
 • Ej åtkomst till TV4 Play eller svenska Disney+.
Testad: December 2021.
Sajt: strongvpn.com
Antal servrar: 950+ servrar i 41 länder
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 112 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 36 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Strong VPN 


Surfshark

Obegränsat antal samtidiga enheter.

Surfshark vpn
Betyg 5 av 5

Omdöme

Surfshark är en mycket bra vpn-tjänst som är snabb, lättanvänd och ger åtkomst till samtliga testade streamingtjänster. Tyvärr är priset aningen högt för att man ska kunna utmana om förstaplatsen. Det är också synd att det inte finns någon gratis prova på-variant för Windowsanvändare.

Positivt

 • Snabbt
 • Många länder och servrar
 • Åtkomst till samtliga testade streamingtjänster

Negativt

 • Dyrt vid månadsabonnemang
 • Varken sajt eller program på svenska
 • Inget prova på- eller gratisalternativ för Windows
Testad: Maj 2022
Kontakt: surfshark.com
Antal servrar: 3200+ servrar i 91 länder
Pris vid månadsbetalning: Ca 134 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 41 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang: Ca 25 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Surfshark 


Tunnelbear

Lättanvänd och snabb vpn.

Tunnelbear
Betyg 3 av 5

Omdöme

Tunnelbear är lättanvänt, snabbt och har relativt låga abonnemangspriser. Men bristen på åtkomst till de vanligaste streamingtjänsterna, få betalningsalternativ och avsaknaden av en pengarna tillbaka-garanti gör att det sammantaget blir en tämligen medioker vpn-tjänst.

Positivt

 • Gratisversion (500 MB/månad).
 • Relativt billigt.
 • Snabbt.

Negativt

 • Går ej att välja server.
 • Ingen åtkomst till BBC Iplayer, amerikanska Netflix, svenska Disney+ eller TV4 Play.
 • Ingen pengarna tillbaka-garanti.
 • Bara kortbetalning.
Testad: Maj 2021
Sajt: tunnelbear.com
Antal servrar: Okänt antal i 41 länder
Kill switch: Ja
Pris vid månadsbetalning: Ca 100 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 50 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 33 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Tunnelbear 


Ultra vpn – snabb vpn från USA

Servrar i många länder, men lite högt pris.

Ultra vpn
Betyg 4 av 5

Omdöme

Ultra Vpn har många fördelar, som höga hastigheter och många länder att koppla upp sig mot. De lyckas också ge åtkomst till de flesta streamingtjänsterna. Men priserna är lite för höga och långtidsabonnemang för att få ned dem saknas, vilket gör att Ultra Vpn missar att placera sig i den riktiga toppen bland våra testade vpn-tjänster.

Positivt

 • Många länder.
 • Snabbt.
 • Tillgång till SVT Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Dyrt.
 • Inget gratis test.
 • Inga långtidsabonnemang.
 • Ej tillgång till TV4 Play eller svenska Disney+.
Testad: December 2020.
Verksamhetsland: USA.
Kontakt: ultravpn.com
Antal servrar: 1000+ servrar i 85 länder.
Program på svenska: Nej.
Pris vid månadsbetalning: Ca 74 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 46 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 28 kronor per månad

 Läs hela testet av Ultra VPN 


Windscribe

Skräddarsytt abonnemang sänker kostnaden.

Windscribe
Betyg 5 av 5

Omdöme

Windscribe är snabbt, billigt och ger åtkomst till många länder och alla de tjänster vi testar att koppla upp oss mot. Dessutom erbjuder de ett bra gratisabonnemang och ett unikt ”pusselabonnemang” där man själv kan styra månadskostnaden. Den enda lilla nackdelen är egentligen bristen på en bra support.

Positivt

 • Snabbt.
 • Billigt.
 • Många länder.
 • Bra gratisversion.
 • Obegränsat antal samtidiga enheter.

Negativt

 • Dålig support.
 • Tveksam svensk översättning.
 • Inga långtidsabonnemang.
 • Ej åtkomst till svenska Disney+.Testad: Maj 2020

Sajt: www.windscribe.com
Antal servrar: Okänt antal i 62 länder.
Program på svenska: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Ca 89 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 40 kronor per månad

 Läs hela vårt test av Windscribe


Zenmate vpn: Snabb och billig vpn som imponerar

Tyska Zenmate imponerar med en mängd fördelar och når nästan hela vägen upp till toppen.

Zenmate vpn
Betyg 4 av 5

Omdöme

Zenmate är både snabbt och billigt, i alla fall om du tecknar ett långtidsabonnemang. Man erbjuder också en veckas gratis test av tjänsten helt utan begränsningar. Några små minustecken, som att det inte går att komma åt TV4 Play eller svenska Disney+, drar dock ned betyget.

Positivt

 • Sju dagars gratis testa på.
 • Billiga långtidsabonnemang.
 • Snabbt.
 • Åtkomst till SVT Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

Negativt

 • Dyrt vid månadsbetalning.
 • Få betalalternativ.
 • Ej åtkomst till TV4 Play eller svenska Disney+.
Testad: Oktober 2021
Verksamhetsland: Tyskland
Sajt: zenmate.com
Antal servrar: 4000+ servrar i 80 länder
Program på svenska: Nej
Pris vid månadsbetalning: Ca 115 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 47 kronor per månad
Pris vid treårsabonnemang: Ca 16 kronor per månad

 Läs hela testet av Zenmate vpn 


OBS. Netflix och andra streaming-tjänster jobbar ofta aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att det fungerar för alltid.