OBS  Netflix jobbar aktivt med att blockera tillgång till tjänsten via vpn-tjänster. Att Netflix fungerade vid testtillfället med en viss vpn, är det ingen garanti för att det fungerar i dag.

F-Secure Freedome

F-secure Freedome har bara två abonnemangsalternativ. Eller rättare sagt ett och halvt.

F-secure Freedome

Dels finns ett årsabonnemang med en månadskostnad på 23 kronor för tre samtidiga enheter (44 kronor för sju samtidiga enheter), dels ett tvåårsabonnemang för 29 kronor per månad. Detta tvåårsabonnemang finns dock bara för sju samtidiga enheter, inte för tre.

Dessa priser gör F-secure Freedome till ett av de absolut billigaste alternativen bland de vpn-tjänster vi testat. Priserna gäller dock bara om man tecknar ett nytt abonnemang! Vid förnyelse är månadskostnaden med ett årsabonnemang 39 kronor för tre enheter och 44 kronor för sju enheter. Med ett tvåårsabonnemang för sju enheter blir den 40 kronor.

Ett plus också för att F-secure Freedome går att testa helt gratis i fem dagar utan registrering. Dessutom har man en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti som infrias utan problem.

Få länder och långsamt

Däremot får F-secure Freedome ett minus för det låga antalet länder, bara 23 stycken. Och det största minuset av alla får man för de låga hastigheterna. Dessa har försämrats rejält sedan vårt förra test. Mot svensk server kommer vi bara upp i knappt godkända 62 Mbit/s. Ännu sämre är det mot brittiska (41 Mbit/s) och amerikanska (37 Mbit/s), som båda får underkänt.

De låga hastigheterna är en besvikelse och sänker betyget. Vilket är synd, då F-secure Freedome är en av få tjänster som ger åtkomst till såväl SVT Play som amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer.

F-secure Freedome har tidigare fått kritik för att man sparat vissa loggar, men utlovar nu fullständig anonymitet och sekretess. Samtidigt blockerar man P2P-fildelning för ett flertal Gateway-platser, bland annat Storbritannien och USA.

Omdöme

F-secure Freedome har låga abonnemangspriser och åtkomst till såväl SVT Play som amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer. Men betyget dras ned av få abonnemangsalternativ och låga hastigheter.

Specifikationer
Tjänst: F-secure Freedome.
Testad: Januari 2020.
Kontakt: www.f-secure.com/se-sv/home/products/freedome
Antal servrar: Okänt antal i 23 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: 3 eller 7.
Snitthastighet svensk server: 62 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 41 Mbit/s, svarstid 104 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 37 Mbit/s, svarstid 114 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Saknas.
Pris vid helårsabonnemang: 23 kronor per månad (39 kronor vid förnyelse).
Övriga prisalternativ: 29 kronor per månad vid två års abonnemang och sju enheter (40 kronor vid förnyelse).

plus

Fem dagars gratis test utan registrering.
Billigt.
Åtkomst till SVT Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix.
Lättanvänt.

minus

Bara årsabonnemang.
Långsamt.
Få länder.

Betyg: 3 av 5


IPVanish vpn

IPVanish erbjuder ingen gratis- eller prova på-variant av sin tjänst. Visserligen har man en sju dagars ”pengarna tillbaka-garanti” (något man också infriar utan större protester), men det känns ändå lite omständligt att behöva kräva pengarna tillbaka om man inte är nöjd.
Och hur nöjd blir man då med IPVanish? Jodå, hyfsat nöjd även om tjänsten också har ytterligare ett par brister förutom avsaknaden av en prova på-variant.

IPVanish

Att skapa ett konto, ladda ned klienten och koppla upp sig är enkelt. Man kan antingen välja en ”quick connect” där programmet självt väljer bästa stad och server för landet man vill koppla upp sig mot. Eller så går det att få upp en komplett serverlista med alla länder, städer och servrar som finns tillgängliga.

Och det finns gott om servrar att välja på! Drygt 1 200 servrar i 51 olika länder.

Väl uppkopplad är det också både snabbt och stabilt. Hastigheterna mot svensk server är imponerande 98 Mbit/s. För brittiska och amerikanska servrar är det inte riktigt lika bra siffror, men ändå fullt godkända 65 Mbit/s för de amerikanska och 55 Mbit/s för de brittiska.

Dyrt

Det negativa då? Framförallt dras betyget ned av att IPVanish är dyrt. Hela 60 kronor (6,5 dollar) per månad kostar det vid ett helårsabonnemang. Det är helt klart bland de högre priserna bland de vpn-tjänster vi har testat. Och väljer man att betala månadsvis kostar det ännu mer, 92 kronor (10 dollar) per månad. Det finns heller inga långtidsabonnemang som kan få ner kostnaden, bara en tremånadersvariant för 83 kronor (9 dollar) per månad.

Ett minus är också att det inte går att komma åt BBC Iplayer via de brittiska servrarna. Däremot fungerar det utmärkt att komma åt SVT Play via de svenska och amerikanska Netflix via de amerikanska.

Fakta IPVanish vpn
Testad: Mars 2019
Kontakt: www.ipvanish.com
Antal servrar: 1200+ servrar i 51 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Snitthastighet svensk server: 98 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 55 Mbit/s, svarstid 72 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 65 Mbit/s, svarstid 114 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.
Pris vid månadsbetalning: 92 kronor (10 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 60 kronor (6,5 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Tre månader för 83 kronor (9 dollar) per månad.

plus

Många servrar i många länder.
Relativt snabbt och stabilt.
Amerikanska Netflix och SVT Play.

minus

Dyrt.
Inget prova på- eller gratisalternativ.
Ej BBC Iplayer.
 

Betyg 4 av 5
 


Hotspot Shield tappar utmärkelse

När vi testade Hotspot Shield för ett drygt halvår sedan fick tjänsten utmärkelsen ”Bäst i test”. Men när vi nu återigen testar tjänsten visar den sig vara långt ifrån någon testvinnare.

Det första vi reagerar på är priset. Från att tidigare ha legat hyfsat i mitten prismässigt tar Hotspot Shield nu ett rejält kliv uppåt och kostar hela 108 kronor (11 dollar) i månaden vid ett årsabonnemang. Överlägset dyrast bland de vpn-tjänster vi testat. Vid månadsbetalning blir det ännu dyrare, 128 kronor (13 dollar) i månaden. Binder man upp sig på två år går det att få ned priset till 98 kronor (10 dollar) i månaden, men även detta är mycket dyrare än konkurrenterna.

Hotspot Shield
Hotspot Shields vpn-tjänst är dyr.

Visserligen finns även en gratis-variant, men denna är reklamfinansierad och mycket begränsad. Exempelvis går det med denna bara att koppla upp sig mot amerikanska servrar.

Mycket snabbt

I fullversionen finns det dock gott om länder att välja på, 70 stycken, och man hävdar att man har över 3 200 servrar i dessa länder. Men några serverval går inte att göra, här är det bara val av land som gäller.

Hastighetsmässigt imponerar Hotspot Shield fortfarande. Det går rejält fort och man placerar sig högt upp i jämförelse med andra vpn-tjänster vi har testat. Mot svensk server kommer vi upp i imponerande 107 Mbit/s och får nästan samma hastighet för brittiska servrar där vi kommer upp i 104 Mbit/s. De amerikanska är något långsammare med 98 Mbit/s, men det är ändå en mycket bra hastighet.

Positivt är också att det fungerar utmärkt att komma åt såväl SVT Play som brittiska BBC Iplayer. Däremot är det en besvikelse att vi inte längre kommer åt amerikanska Netflix.

Värt att notera är också att Hotspot Shield är det ett amerikanskt företag som är baserat i USA och lyder under amerikanska lagar med allt vad det innebär.

Specifikationer
Tjänst: Hotspot Shield vpn
Testad: Augusti 2019
Kontakt: hotspotshield.com
Antal servrar: 3200+ servrar i 70 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Bara PC.
Antal samtidiga enheter: 5.
Snitthastighet svensk server: 107 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Snitthastighet brittisk server: 104 Mbit/s, svarstid 67 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 98 Mbit/s, svarstid 142 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 128 kronor (13 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 108 kronor (11 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Två år för 98 kronor (10 dollar) per månad.

Testa Hotspotshield gratis här!

plus

Lång ”pengarna tillbaka-garanti”.
Många servrar i många länder.
Snabbt.
Åtkomst till BBC Iplayer och SVT Play.

minus

Dyrt.
Få abonemangsalternativ.
Ej åtkomst till Amerikanska Netflix.
Går ej att välja server i respektive land.
 

Betyg 3 av 5


Private Internet Access

Private Internet Access vpn erbjuder ingen gratis- eller prova på-variant av sin tjänst, utan har bara en sju dagars pengarna tillbaka-garanti (vilket man också infriar). En prova på-variant hade dock varit att föredra.

Private Internet Access

Att skapa ett konto, ladda ned klienten och koppla upp sig är enkelt. Några mer detaljerade serverval går dock oftast inte att göra, i alla fall inte för ”små” länder som Sverige. Väljer man däremot exempelvis en amerikansk, brittisk eller tysk server finns fler alternativ att välja bland.

Och Private Internet Access vpn har gott om servrar – drygt 3 300 32 olika länder.
Med tanke på antalet servrar är dock hastigheterna förvånansvärt ojämna. Mot svensk server kommer vi upp i imponerande 102 Mbit/s. Men för brittiska får vi bara 50 Mbit/s och för amerikanska usla 25 Mbit/s. Detta trots upprepade tester vid olika tider på dygnet/i veckan.

Dyrt och begränsat

Betyget dras också ned av att tjänsten är för dyr. Hela 56 kronor (6 dollar) per månad kostar det vid ett helårsabonnemang, vilket är bland de högre priserna bland de vpn-tjänster vi har testat. Väljer du att betala månadsvis kostar det ännu mer, 93 kronor (10 dollar) per månad. Det finns dock ett långtidsabonnemang för att få ned kostnaden. Väljer du två år kostar det bara 32 kronor (3,5 dollar) per månad.

Ett minus är också att det inte går att komma åt BBC Iplayer via de brittiska servrarna. Däremot fungerar det utmärkt att komma åt SVT Play via de svenska och amerikanska Netflix via de amerikanska.

Det ska också tilläggas att Private Internet Access är ett företag baserat i USA, vilket för vissa är ett minus.

Fakta Private Internet Access vpn

Testad: April 2018
Kontakt: www.privateinternetaccess.com
Antal servrar: 3300+ servrar i 32 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Snitthastighet svensk server: 102 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 50 Mbit/s, svarstid 40 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 25 Mbit/s, svarstid 102 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.
Pris vid månadsbetalning: 93 kronor (10 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 56 kronor (6 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Två år för 32 kronor (3,5 dollar) per månad.

plus

Många servrar i ganska många länder.
Snabbt mot svensk server.
Många betalalternativ.
Amerikanska Netflix och SVT Play.

minus

Relativt dyrt.
Inget prova på- eller gratisalternativ.
Ojämna hastigheter.
Långsamt mot amerikansk server.
Ej BBC Iplayer.
 

Betyg 3 av 5


Hola!

Hola

Precis som Tunnelbear och Windscribe har Hola!, i alla fall i teorin, en fullt fungerande gratisversion av programmet. I praktiken visar det sig dock att denna gratisversion har en hel del begränsningar.

Det som skiljer Hola! från andra vpn-tjänster vi testat är att de inte använder sig av dedikerade servrar i olika länder. Istället bildar användarnas datorer ett nätverk där man i gratisversionen även upplåter datorkraft från sin egen dator då den inte används aktivt.

Detta gör att man får tillgång till ett stort antal länder att surfa virtuellt från (200+), men leder i våra tester också till en del problem.

Något som också utmärker Hola! är att tjänsten inte har ett renodlat program, utan använder sig av ett plug in till webbläsaren (Chrome eller Firefox).

Ojämn upplevelse

Med gratisversionen går det att koppla upp sig och surfa virtuellt från vilket som helst av de 200+ länderna, men det går trots det inte att komma åt alla tjänster. Att komma åt SVT Play går bra, men varken BBC Iplayer eller amerikanska Netflix fungerar i gratisversionen utan kräver att man har ett betalabonnemang.

Och utbudet av sådana är stort. Hola! erbjuder allt från månadsabonnemang för 112 kronor (11,95 dollar) i månaden till årsabonnemang med en månadskostnad på 65 kronor (6,99 dollar). I jämförelse med övriga vpn-tjänster vi testat ligger Hola! högt i pris.

Väljer man att betala går det att komma åt både BBC Iplayer och amerikanska Netflix, dock inte helt problemfritt. Det krävs en del trixande med rensande av webbhistorik och cookies och tömmande av cache för att få BBC Iplayer att gå igång. Amerikanska Netflix är enklare att komma åt, men även här får vi ibland försöka två tre gånger innan det fungerar.

Hastighetsmässigt är det också extremt blandade resultat. Vi får allt mellan 20 Mbit/s och 100 Mbit/s oavsett om det är Sverige, Storbritannien eller USA.

Fakta Hola!
Testad: Februari 2018
Kontakt: hola.org
Antal servrar: Okänt antal servrar i 200+ länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Nej (Plug in till webbläsare).
Program till mac: Nej (Plug in till webbläsare).
Kill switch: Nej.
Hastighet svensk server: 20-100 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Hastighet brittisk server: 20-100 Mbit/s, svarstid 38 ms.
Hastighet amerikansk server: 20-100 Mbit/s, svarstid 101 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja (bara i betalversionen).
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja (bara i betalversionen).
Pris vid månadsbetalning: 112 kronor (11,95 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 65 kronor (6,99 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Sex månader 84 kronor (9 dollar) per månad, två år 37 kronor (3,99 dollar) per månad, tre år 28 kronor (2,99 dollar) per månad.

Ladda ner Hola här

plus

Många prisalternativ.
Många länder.
SVT Play i gratisversionen.
Åtkomst till BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

minus

Dyrt.
Ingen kill switch.
Ojämna uppkopplingar och hastigheter.
Krångligt.
 

Betyg 3 av 5


Kaspersky Secure Connection

Kaspersky Secure Connection

Kaspersky har, precis som Bitdefender, valt att hyra in sin vpn-tjänst från Hotspot Shield. Men precis som med Bitdefender betyder det inte att man får samma hastigheter som med Hotspot Shields egna tjänst.

Tvärtom visar det sig, för precis som för Bitdefender är hastigheterna för Kaspersky Secure Connection usla. Och inte heller här kommer vi åt amerikanska Netflix eller brittiska BBC Iplayer.

En annan stor negativ sak med Kaspersky är att användaravtal och integritetspolicy är väldigt snåriga, och det ser ut som att man ger företaget tillstånd att samla in väldigt mycket data för att ”förbättra tjänsten” och för att marknadsföra den. Det finns rutor man kan kryssa ur i inställningarna för att sluta dela sådan data, men det borde aldrig ha varit ett krav att godkänna det från början.

Det enda positiva med Kaspersky Secure Connection är priset. Månadskostnaden på 19 kronor vid ett årsabonnemang är lägst i vårt test. Men med tanke på alla nackdelar hos Kaspersky spelar det tyvärr inte så stor roll.

Fakta Kaspersky Secure Connection

Testad: November 2018
Kontakt: www.kaspersky.se/secure-connection
Antal servrar: Okänt antal servrar i 18 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Nej.
Snitthastighet svensk server: 14 Mbit/s, svarstid 6 ms.
Snitthastighet brittisk server: 12 Mbit/s, svarstid 52 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 14 Mbit/s, svarstid 109 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 44 kronor per månad.
Pris vid helårsabonnemang:  19 kronor per månad.
Övriga prisalternativ: Saknas.

Ladda ner Kaspersky Secure Connection här

plus

Billigt.

minus

Usla hastigheter.
Ej amerikanska Netflix eller BBC Iplayer.
Ingen kill switch.
Otydlig och frikostig integritetspolicy.
Få prisalternativ.


Betyg 3 av 5Bitdefender

Bitdefender

Bitdefender är en av de stora tillverkarna av antivirusprogram, och har som de flesta andra även lanserat en vpn-tjänst som komplement. Till skillnad från Norton, Avast och AVG – men i likhet med Kaspersky – har Bitdefender inte byggt ett eget nätverk av vpn-servrar, utan köper in tjänsten från Hotspot Shield.

Det betyder i teorin att Bitdefender borde dra jämna steg med Hotspot Shield, men vårt test visar att det i praktiken inte stämmer. Vi testar hastigheten med Bitdefenders vpn-tjänst ett flertal gånger, men resultatet blir lika skralt varje gång med ett snitt på 11-14 Mbit/s.

Tjänsten är alltså, tillsammans med Kasperskys, den långsammaste i testet. Dessutom fungerar det inte att komma åt varken amerikanska Netflix eller brittiska BBC Iplayer och programmet saknar en kill switch.

Ytterligare ett minus är att man måste ha en säkerhetslösning från Bitdefender installerad för att kunna utnyttja vpn-tjänsten.

Det enda riktigt positiva är det låga priset på 27 kronor per månad vid ett årsabonnemang.

Fakta Bitdefender

Testad: November 2018
Kontakt: www.bitdefender.se/solutions/vpn.html
Antal servrar: Okänt antal servrar i 27 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Nej.
Snitthastighet svensk server: 11 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 11 Mbit/s, svarstid 40 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 14 Mbit/s, svarstid 112 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 65 kronor (6,99 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 31 kronor (3,33 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Saknas.

Ladda ner Bitdefender här

plus

Billigt.
Enkelt att använda om du redan har Bitdefender.

minus

Måste ha säkerhetslösning från Bitdefender installerad.
Ingen kill switch.
Usel hastighet.

Betyg: 2 av 5


Panda

Panda

Panda sällar sig till den växande skara utvecklare av antivirusprogram som har lagt till en vpn-tjänst, till synes enbart för att det är en efterfrågad funktion och inte för att företagen har något nytt att tillföra. Precis som Bitdefender och Kaspersky drivs Pandas vpn-tjänst av Hotspot Shield.

Och precis som dessa är hastigheterna för Panda riktigt dåliga, mellan 14 Mbit/s och 18 Mbit/s. Någon åtkomst till amerikanska Netflix eller brittiska BBC Iplayer finns inte heller,

Pandas vpn-tjänst är extremt barskrapad och har inga som helst inställningar utöver vilket land man vill ansluta till, och om man vill ansluta automatiskt när datorn startas, så någon kill switch finns med andra ord inte.

Slutligen är priset på 79 kronor per månad väldigt högt och ett helårsabonnemang saknas helt.

Fakta Panda

Testad: November 2018
Kontakt: www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/vpn
Antal servrar: 1000+ servrar i 21 länder.
Sajt på svenska: Ja.    
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Nej.
Snitthastighet svensk server: 18 Mbit/s, svarstid 6 ms.
Snitthastighet brittisk server: 16 Mbit/s, svarstid 32 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 14 Mbit/s, svarstid 112 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 79 kronor per månad.
Pris vid helårsabonnemang: Saknas.
Övriga prisalternativ: Tre år (24 kronor per månad).

Ladda ner Panda VPN Premium här

plus

Billigt om man tar ett treårsabonnemang.

minus

Inget helårsalternativ.
Usel hastighet.
Ingen kill switch.
Ingen åtkomst till amerikanska Netflix eller BBC Iplayer

Betyg: 2 av 5

 
Goose

Goose

Det första intrycket av Goose vpn är mycket bra. De bjuder på en hel gratismånad för att man ska kunna testa tjänsten ordentligt, vilket är generöst tilltaget och något som fler vpn-tjänster borde ta efter.

Även möjligheten att teckna ett relativt billigt abonnemang (32 kronor i månaden) med begränsad datatrafik (50 GB per månad) är bra, särskilt för den som inte är intresserad av att streama film och video.

Tyvärr slutar det positiva för Goose vpn där och resten av testet bjuder i stort sett bara på större eller mindre besvikelser.

Till att börja med är de abonnemang som inte är begränsade väldigt dyra. Månadskostnaden vid ett årsabonnemang är 53 kronor (4,99 euro) och betalar man per månad kostar det hela 137 kronor (12,99 euro). Några andra abonnemangsalternativ än dessa finns inte.
 

Långsamt och instabilt

Goose vpn har servrar i 25 länder, vilket relativt sett är ganska få. Bland dessa finns servrar i Sverige, Storbritannien och USA. Att komma åt SVT Play via de svenska servrarna fungerar utmärkt, samma sak för BBC Iplayer via de brittiska. Däremot fungerar det inte att komma åt amerikanska Netflix.

Hastighetsmässigt är uppkopplingen mot svensk server helt okej med 83 Mbit/s och en svarstid på 4 ms. Men för de brittiska och amerikanska är hastigheterna usla. 32 Mbit/s för de brittiska och ynka 28 Mbit/s för de amerikanska är en stor besvikelse.

Än värre är att det alltför ofta inte ens går att koppa upp mot dessa servrar. Visserligen går det igen efter en liten stund, men för en vpn-tjänst är det inte godkänt.

Goose vpn har program för både pc och mac och båda är försedda med en kill switch-funktion. I praktiken spelar det dock inte så stor roll, då detta är en vpn-tjänst vi inte kan rekommendera.

Fakta Goose
Testad: Mars 2018
Kontakt: goosevpn.com
Antal servrar: Okänt antal servrar i 25 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Snitthastighet svensk server: 83 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Snitthastighet brittisk server: 32 Mbit/s, svarstid 38 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 28 Mbit/s, svarstid 145 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.
Pris vid månadsbetalning: 137 kronor (12,99 euro) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 53 kronor (4,99 euro) per månad.
Övriga prisalternativ: Max 50 GB datatrafik för 32 kronor (2,99 euro) per månad.

plus

Billigt 50 GB-alternativ.
Första månaden gratis.
BBC Iplayer och SVT Play.

minus

Få länder.
Dyrt.
Bitvis svårt att koppla upp.
Långsamt.
Ej amerikanska Netflix.
 

Betyg 3 av 5