VPN Book

Det här är en tjänst för de lite mer avancerade användarna och kräver att du dels laddar ner vpn-konfigurationer, dels även ett externt tredjepartsprogram kallad Tunnelblick. Via VPN Books hemsida redovisas dock hur du, steg för steg, kommer igång och efter lite pill är vi strax igång.

Som för övriga vpn-tjänster fungerar Netflix inte här heller, utan streamingtjänsten fortsätter att sätta käpparna i hjulen och uppmanar till nedkoppling av tjänsten.

VPNBook

VPN Book är helt gratis och allt som behövs är att ladda ner konfigurationsfilerna. Det finns sex olika servrar att koppla upp sig mot varav tre är europeiska (en dedikerad tysk), två amerikanska och två kanadensiska. Vi märker ett hastighetsdropp som heter duga. Å andra sidan är det som sagt helt gratis, vilket gör det enklare att leva med.

En tråkig detalj är att vpn-tunneln tenderar att koppla ner sig då och då, vilket gör att laddning av sidor misslyckas oftare än önskat. Dessutom är det en öppen plattform där lösenordet från administratörerna byts ut med jämna mellanrum så det gäller att hålla hemsidan bokmärkt.

Om du mäktar med dessa minus är VPN Book ett vettigt alternativ för den tunna plånboken.

Fakta VPNBook

Kontakt: http://www.vpnbook.com/
Plattformar: Windows XP, Windows 7, Windows 10, Mac OS, Ubuntu, Android, IOS
Betalningssätt: Gratis
Maximalt antal enheter: Obegränsat
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Nej/Ja/Nej
Servrar i övriga länder (antal): Okänt
Övriga funktioner: 100 procent anonymt, CDN Fallback, 
Pris: Gratis

Prestanda

Inom Sverige: Okänt
Till USA: 16,55 Mbit/s

Läs mer här!

plus

Helt gratis
Obegränsat
Öppen plattform

minus

Något krånglig att komma igång med
Förvirrande hemsida
Kopplar ner sig med jämna mellanrum

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10