Windscribe

Windscribe bygger sin affärsmodell på tre huvudsakliga versioner: 2GB datamängd (gratis), 10GB datamängd (gratis) samt en premiumvariant med obegränsat med surf. Installationen är enkel och kräver inte mer än att programmet petas in på hårddisken, att du skapar ett konto och sedan är du igång.

Det finns som sagt två fria versioner: 2GB och 10GB, och för att få sistnämnda behöver du även bekräfta din e-postadress, något som känns som en liten uppoffring för att få mera surf. 

Scribe

Och gratisvarianterna är ändå generöst tilltagna. Det som skiljer dem från betalditon är att kontot endast fungerar på en enhet, att man är begränsad till åtta länder och så klart att det finns ett datatak. I övrigt är dem identiska.

Gränssnittet är superenkelt och via en scrollningslista får vi välja det land vi vill koppla upp oss emot. Dessvärre fanns inte Sverige som valbart i gratisversionen vilket gör att vi inte kan mäta inhemsk trafik via tunneln.

Hastigheten är väldigt trög när vi kopplar upp oss mot USA. Faktum är att Windscribe är den tjänst som presterar allra sämst i testet och vi når knappt 3Mbit/s. Av den anledningen är surfupplevelsen inte i toppklass och en snabb koll på tjänstens supportsida skvallrar om att det inte blir mycket bättre med premium. Kort sagt får vi gott om surf, men knappt möjlighet att nyttja den. Tummen ner här.

Fakta Windscribe

Kontakt: https://windscribe.com/
Plattformar: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Mac OS 10.8 och uppåt, Linux (endast premium), Android 4.0.3 (endast premium), IOS 8
Betalningssätt: Kreditkort, Bitcoin, Paypal, Paymentwall
Maximalt antal enheter: 1 enhet (obegränsat med premium)
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/Ja/Ja
Servrar i övriga länder (antal): Okänt
Övriga funktioner: Nej
Pris: 9 USD/månad, 90 USD/år

Prestanda

Inom Sverige: Okänt
Till USA: 2,60 Mbit/s

Läs mer här!

plus

Enkelt gränssnitt
Tillägg för Chrome, Opera och Firefox
Generöst med surf

minus

Riktigt långsam surf

Betyg 4 av 10