Anonine

Anonine

Anonine, som startade i Sverige men numera drivs från Seychellerna, är en av tre testade tjänster som vi får att fungera med amerikanska Netflix, vilket kan vara en anledning så god som någon för en del användare att skaffa den. Men å andra sidan är den betydligt dyrare än de båda andra.

Enligt That One Privacy Site har Anonine inte riktigt lika god säkerhet som övriga testade tjänster, men klarar sig ändå bra på integritetsfronten. Macanvändare bör se upp då det inte finns något program där, vilket gör att du måste göra manuella inställningar och det är både omständligt och krångligt. För att använda openvpn-protokollet måste du dessutom installera programmet Tunnelblick och då blir hastigheten lägre.

Windowsprogrammet är dock lättanvänt, men saknar avancerade funktioner, framför allt enkill switchsom kan blockera all nätåtkomst om vpn-anslutningen plötsligt bryts. För den som behöver vpn för starkt integritetsskydd är Anonine därför ett dåligt val.

Prismässigt ligger tjänsten i mittfältet, och hastighetsmässigt näst sist. Det finns med andra ord bättre val på alla fronter.

Namn: Anonine
Kontakt: anonine.com
Fakta och mätresultat: Ett 50-tal servrar i 33 länder. 85 Mbit/s, svarstid: 53 ms.
Övrigt: Inga specialfunktioner
Pris: 60 kr/månad, 55 kr/mån i 3 månader eller 39 kr/mån i ett år.

Ladda ner Anoine här

plus

Fungerar med amerikanska Netflix

minus

Lägst säkerhet i testet.
Ingen kill switch.
För Macanvändare: Inget program

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10

Cyberghost

Cyberghost

Förra gången vi testade vpn-tjänster utsåg vi Cyberghost till vinnare, bland annat tack vare det låga priset. Den här gången har nya tjänster tillkommit och det har skett en del utvecklingar, så hur klarar sig tjänsten nu?

Cyberghost saknar en del säkerhetsfunktioner som flera av konkurrenterna i testet har, men har fortfarande hög säkerhet och gott integritetsskydd. Priserna är något vi tidigare har uppmärksammats på har varit märkliga – priset vi angav i det förra testet dök inte upp på webbplatsen hos en del läsare, men gick att få fram med en speciell länk. Sedan dess har vi sett hur priserna går upp och ner mest hela tiden.

Programmet är unikt på så sätt att du kan välja var du ska ansluta utifrån vad du vill göra utan att behöva kunna de tekniska detaljerna. Vill du se en brittisk deckare på BBC Iplayer? Klicka dig fram så fixar programmet det. Det är smidigt, men i vårt test fungerar det tyvärr inte med amerikanska Netflix trots att Cyberghost påstår att det ska göra det.

Bra valNamn: Cyberghost
Kontakt: cyberghostvpn.com
Fakta och mätresultat:1300+ servrar i 52 länder. 89
Mbit/s, svarstid:48 ms.
Övrigt: Kill switch
Pris: En vecka gratis. Sedan 11,99 dollar/mån (cirka 100 kr) i 1 månad, 4,99 dollar/mån (cirka 44 kr) i 1 år, 3,79 dollar/mån (cirka 34 kr) i två år eller 2,75 dollar/mån (cirka 24 kronor) i tre år.

Ladda ner Cyberghost här

plus

Billigast i testet om du köper ett långt abonnemang
Många servrar i många länder

minus

Fungerar inte med Netflix trots att företaget påstår det
Kaotisk prissättning

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Dold.se

Dold.se

En av Sveriges äldsta vpn-tjänster började som ett dotterbolag till IDG, men drivs sedan 2008 i ett självständigt företag. Det står ut i testet genom att vara det enda som varken har ett fristående program för Windows (eller någon annan plattform) eller stöd för openvpn-protokollet.

För att ansluta ställer du in en vpn-anslutning med lt2p/ipsec-tekniken, som finns inbyggt i Windows 10, Mac OS, IOS och Android, samt i många andra system och routrar. Det fungerar hyfsat smidigt när vi väl har fått till inställningarna, även om det inte är lika busenkelt som med några av de andra testade tjänsterna.

Dold.se har bara servrar i Sverige och Storbritannien och du får bara ansluta från en enhet åt gången, vilket gör det till testets minst flexibla tjänst. Alla övriga har servrar i många fler länder och tillåter upp till sex enheter samtidigt. Hastigheten på de svenska servrarna är dock bra.

Kill switch och andra specialfunktioner får du lösa på egen hand eftersom det inte finns ett program. Vill du ha såna funktioner behöver du ha rejäl datorvana.

Namn: Dold.se
Kontakt: dold.se
Fakta och mätresultat: Servrar i Sverige och Storbritannien. 102 Mbit/s, svarstid: 55 ms.
Övrigt: Saknar fristående program och därmed inga specialfunktioner alls.
Pris: 49 kr/mån, 43 kr/mån i tre månader eller 37,42 kr/mån i ett år. För PC för Alla-läsare kostar det dock enbart 99 kronor för tre månader, det vill säga 33 kronor i månaden. Läs mer om erbjudandet här!

Ladda ner Dold.se här!

plus

Hyfsat billigt

minus

Inget program
Bara servrar i två länder
Har inte kontrollerats av oberoende källa

Betyg 5 av 10Betyg 5 av 10

ExpressVPN

Express VPN

En av de största och populäraste vpn-tjänsterna globalt sett är Express VPN. Företaget har aggressiv marknadsföring och det är svårt att veta vilka recensioner vi ska lita på. Tjänsten får i vilket fall som helst klart godkänt på både integritetsskydd och säkerhet.

Express VPN är en favorit bland Kina-resenärer som behöver kringgå det landets reglerade internettrafik. Vi har av naturliga skäl inte kunnat skicka en försöksperson till Kina bara för att testa det här, men det finns många vittnesmål om att det är en av tjänsterna som klarar sig bäst. Om du ska till Kina, tänk på att du måste ha skaffat tjänsten och installerat programmet innan du åker.

Programmet har en inbyggd kill switch, kan blockera ipv6-trafik (men inte tunnla den) och är enkelt att använda med inställningarna i fristående fönster och enbart knappar för att välja serverplats och slå på/av anslutningen. Om det inte vore för att Express VPN är betydligt dyrare än alla övriga testade tjänster hade vi gett den ett högre betyg, men pris är viktigt för något du förväntas ha i många år.

Namn: Express VPN
Kontakt: expressvpn.com
Fakta och mätresultat: 1700+ servrar i 94 länder. 79 Mbit/s, svarstid: 48 ms.
Övrigt: Kill switch
Pris: En månad gratis. Sedan 12,95 dollar/mån (cirka 110 kr) i 1 månad, 9,99 dollar/mån (cirka 85 kr) i 6 månader, 8,32 dollar/mån (cirka 70 kr) i 1 år.

Ladda ner Express VPN här

plus

Fungerar enligt uppgift bra i Kina
Många servrar

minus

I särklass dyrast
Max tre anslutna enheter
 

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10