Anonine

Anonine

Anonine, som startade i Sverige men numera drivs från Seychellerna, är en av tre testade tjänster som vi får att fungera med amerikanska Netflix, vilket kan vara en anledning så god som någon för en del användare att skaffa den. Men å andra sidan är den betydligt dyrare än de båda andra.

Enligt That One Privacy Site har Anonine inte riktigt lika god säkerhet som övriga testade tjänster, men klarar sig ändå bra på integritetsfronten. Macanvändare bör se upp då det inte finns något program där, vilket gör att du måste göra manuella inställningar och det är både omständligt och krångligt. För att använda openvpn-protokollet måste du dessutom installera programmet Tunnelblick och då blir hastigheten lägre.

Windowsprogrammet är dock lättanvänt, men saknar avancerade funktioner, framför allt enkill switchsom kan blockera all nätåtkomst om vpn-anslutningen plötsligt bryts. För den som behöver vpn för starkt integritetsskydd är Anonine därför ett dåligt val.

Prismässigt ligger tjänsten i mittfältet, och hastighetsmässigt näst sist. Det finns med andra ord bättre val på alla fronter.

Namn: Anonine
Kontakt: anonine.com
Fakta och mätresultat: Ett 50-tal servrar i 33 länder. 85 Mbit/s, svarstid: 53 ms.
Övrigt: Inga specialfunktioner
Pris: 60 kr/månad, 55 kr/mån i 3 månader eller 39 kr/mån i ett år.

Ladda ner Anoine här

plus

Fungerar med amerikanska Netflix

minus

Lägst säkerhet i testet.
Ingen kill switch.
För Macanvändare: Inget program

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10

Bitdefender

Bitdefender

Bitdefender är en av de stora tillverkarna av antivirusprogram, och har som de flesta andra även lanserat en vpn-tjänst som komplement. Till skillnad från Norton, Avast och AVG – men i likhet med Kaspersky – har Bitdefender inte byggt ett eget nätverk av vpn-servrar, utan köper in tjänsten från Hotspot Shield.

Det betyder att Bitdefender i teorin borde dra jämna steg med Hotspot Shield, men vårt test visar att det i praktiken inte stämmer. Vi testar hastigheten med Bitdefenders Premium VPN-tjänst flera gånger för att försöka få fram ett pålitligt resultat. Vi brukar göra tre tester och nöja oss med det, men får göra fem med Bitdefender och resultaten hoppar upp och ner hej vilt. Det lägsta resultatet är ynkliga 5 megabit per sekund, och det högsta 55 megabit per sekund, med ett genomsnitt på 28.

Tjänsten är alltså en av de långsammaste. Funktionsmässigt har vi servrar i ganska många länder. SVT Play fungerar, liksom Netflix i Sverige. Däremot går det inte med amerikanska Netflix eller BBC i Storbritannien. Och med den svajiga anslutningen blir upplevelsen på svenska Netflix inte speciellt bra i alla fall.

Om du redan har Bitdefender kan det kanske vara värt att testa vpn-tillägget. För alla andra finns det betydligt bättre alternativ.

Namn:Bitdefender Premium VPN
Kontakt:www.bitdefender.com/solutions/vpn.html
Fakta och mätresultat:Okänt antal servrar i 27 länder. 28 Mbit/s (svajig!), svarstid: 78 ms.
Övrigt:Tjänsten förses av Hotspot Shield.
Pris:60 kr/månad (1 månad), 35 kr/månad (12 månader)

Ladda ner Bitdefender här!

plus

Enkelt att använda om du redan har Bitdefender.

minus

Du måste ha ett Bitdefender-abonnemang.
Mycket ojämn nedladdningshastighet.

Betyg: 4 av 10


Cyberghost

Cyberghost

Förra gången vi testade vpn-tjänster utsåg vi Cyberghost till vinnare, bland annat tack vare det låga priset. Den här gången har nya tjänster tillkommit och det har skett en del utvecklingar, så hur klarar sig tjänsten nu?

Cyberghost saknar en del säkerhetsfunktioner som flera av konkurrenterna i testet har, men har fortfarande hög säkerhet och gott integritetsskydd. Priserna är något vi tidigare har uppmärksammats på har varit märkliga – priset vi angav i det förra testet dök inte upp på webbplatsen hos en del läsare, men gick att få fram med en speciell länk. Sedan dess har vi sett hur priserna går upp och ner mest hela tiden.

Programmet är unikt på så sätt att du kan välja var du ska ansluta utifrån vad du vill göra utan att behöva kunna de tekniska detaljerna. Vill du se en brittisk deckare på BBC Iplayer? Klicka dig fram så fixar programmet det. Det är smidigt, men i vårt test fungerar det tyvärr inte med amerikanska Netflix trots att Cyberghost påstår att det ska göra det.

Bra valNamn: Cyberghost
Kontakt: cyberghostvpn.com
Fakta och mätresultat:1300+ servrar i 52 länder. 89
Mbit/s, svarstid:48 ms.
Övrigt: Kill switch
Pris: En vecka gratis. Sedan 12,99 dollar/mån (cirka 110 kr) i 1 månad, 7,99 dollar/halvår (cirka 70 kr) och 2,75 dollar/mån (cirka 25 kronor) i 18 månader.

Ladda ner Cyberghost här!

plus

Billigast i testet om du köper ett långt abonnemang
Många servrar i många länder

minus

Fungerar inte med Netflix trots att företaget påstår det
Kaotisk prissättning

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Dold.se

Dold

Vi har testat svenska Dold.se tidigare, men ger tjänsten en ny chans eftersom den numera även har servrar i USA och Storbritannien.

Dold är unikt bland alla vpn-tjänster vi har testat då den inte har något fristående program och enbart har anslutning via l2tp/ipsec (och pptp, men det är en helt osäker teknik du aldrig ska använda). Det här innebär att du ställer in och ansluter med de inbyggda inställningarna för vpn i Windows (eller Mac OS). Instruktionerna är lätta att följa och vi är snabbt igång.

Det första vi testar är streamingtjänster. Möjligen tack vare att tjänsten inte har så stor spridning fungerar det med amerikanska Netflix, och som en av få tjänster fungerar det fortfarande med BBC Iplayer. SVT Play är heller inga problem.

Hastighetsmässigt ligger Dold också hyfsat bra till. Det är ingen raket direkt men klart godkänt i både nedladdningshastighet och svarstid.

Priserna är i mellanskiktet – inte lika billigt som de bästa, men billigare än många. Och nu när det går att se på amerikansk Netflix utan att behöva installera något tredjepartsprogram alls kan det göra tjänsten till ett vettigt alternativ om det som finns täcker dina behov.

Namn: Dold.se
Kontakt: dold.se
Fakta och mätresultat: 3 servrar i 3 länder. 79 Mbit/s, svarstid: 55 ms.
Övrigt: Inget program – ansluts med Windows-inställningarna.
Pris: 49 kr/mån, 43 kr/mån i tre månader eller 37,42 kr/mån i ett år. För PC för Alla-läsare kostar det dock enbart 99 kronor för tre månader, det vill säga 33 kronor i månaden. Läs mer om erbjudandet här!

Ladda ner Dold.se här!

plus

Enkelt med Windows egna vpn-inställningar.
Amerikanska Netflix och BBC fungerar.
Ganska billigt.

minus

L2tp/ipsec är inte riktigt lika säkert som openvpn.
Få serverplatser.
Inga extrafunktioner som killswitch.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

ExpressVPN

Express VPN

En av de största och populäraste vpn-tjänsterna globalt sett är Express VPN. Företaget har aggressiv marknadsföring och det är svårt att veta vilka recensioner vi ska lita på. Tjänsten får i vilket fall som helst klart godkänt på både integritetsskydd och säkerhet.

Express VPN är en favorit bland Kina-resenärer som behöver kringgå det landets reglerade internettrafik. Vi har av naturliga skäl inte kunnat skicka en försöksperson till Kina bara för att testa det här, men det finns många vittnesmål om att det är en av tjänsterna som klarar sig bäst. Om du ska till Kina, tänk på att du måste ha skaffat tjänsten och installerat programmet innan du åker.

Programmet har en inbyggd kill switch, kan blockera ipv6-trafik (men inte tunnla den) och är enkelt att använda med inställningarna i fristående fönster och enbart knappar för att välja serverplats och slå på/av anslutningen. Om det inte vore för att Express VPN är betydligt dyrare än alla övriga testade tjänster hade vi gett den ett högre betyg, men pris är viktigt för något du förväntas ha i många år.

Namn: Express VPN
Kontakt: expressvpn.com
Fakta och mätresultat: 1700+ servrar i 94 länder. 79 Mbit/s, svarstid: 48 ms.
Övrigt: Kill switch
Pris: En månad gratis. Sedan 12,95 dollar/mån (cirka 110 kr) i 1 månad, 9,99 dollar/mån (cirka 85 kr) i 6 månader, 8,32 dollar/mån (cirka 70 kr) i 1 år.

Ladda ner Express VPN här

plus

Fungerar enligt uppgift bra i Kina
Många servrar

minus

I särklass dyrast
Max tre anslutna enheter
 

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10