Ovpn

Ovpn – För den paranoide

En av två svenska tjänster i testet, som båda är bland de bästa på anonymitet och integritetsskydd. Det är också de enda två som erbjuder helt anonymt kontoskapande och betalningar – du kan skicka betalningen kontant med snigelpost. Precis som Mullvad använder Ovpn Openvpn-protokollet.

Ovpn:s program är visserligen lite snyggare än Mullvads, men det är också minimalistiskt och kanske lite krångligt för en nybörjare.

Den största skillnaden är dock att Ovpn bara har servrar i Sverige, Kanada, Nederländerna och Tyskland. Det gör att vi inte ens kan testa om det skulle ha fungerat att se på amerikanska Netflix eller geolåsta Youtube-filmer.

Men den stora nackdelen är att Ovpn är testets i särklass långsammaste tjänst. Det är inte så långsamt att det bör påverka surfandet allt för mycket, men när en rad konkurrenter är flera gånger snabbare är det ändå värt att tänka på. Priset är okej, även om det är lite åt det dyrare hållet för korta perioder.

Om du är ute efter extremt hög säkerhet och anonymitet är Ovpn dock ett bra val, speciellt med tillval som multihop, en anonymiserande proxy och spårningsblockering. Det blir rejält dyrt om du ska ha allt, men du lär vara säker från allt utom de mest dedikerade hackare.

Fakta: Ovpn

Mer info: ovpn.com
Plattformar: Windows, Mac, Android, IOS, Linux, routrar.
Vpn-protokoll: Openvpn.
Betalningssätt: Kort, Paypal, Swish, bitcoin, kontanter.
Maximalt antal enheter: 4 st.
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/nej/nej.
Servrar i övriga länder: 14 (Tyskland, Kanada och Nederländerna).
Övriga funktioner: Kill switch.
Pris: 89 kr/mån, 590 kr/år.
Prestanda: 37 Mbit/s ner, 83 Mbit/s upp, 41 ms.

Läs mer här!

plus

Hög säkerhet.
Enkelt program.

minus

Bara fyra länder.
Långsammast i testet.

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10