Mullvad

Mullvad gör ingen reklam för sig, har inga specialerbjudanden eller rabatter för långa abonnemang, och man behöver inte uppge en enda personuppgift för att skaffa ett konto och börja prenumerera. Det är den högst rankade tjänsten av samtliga på That One Privacy Site (med enbart en mindre anmärkning på grund av att företaget är baserat i Sverige).

Mullvad

För att skapa ett konto genererar man ett kontonummer på sajten, det är allt. Gör man det på en offentlig dator kan ingen koppla dig till kontot. Sedan kan man betala för abonnemanget genom att stoppa kontanter i ett kuvert och skicka in. Med anonymt konto, hög krypteringssäkerhet och utan loggar är det kort sagt den säkraste vpn-tjänsten man kan skaffa.
Bra val
Mullvad har ett smidigt litet program med få inställningsmöjligheter. Exempelvis är kill switch-funktionen inbyggd och går inte att stänga av. Hastigheterna är bra och ligger i toppen av vårt test, och vi kommer åt såväl amerikanska Netflix som brittiska BBC Iplayer. (Observera att Netflix jobbar aktivt med att blockera tillgång till tjänsten via vpn-tjänster. Att Netflix fungerade vid testtillfället med en viss vpn, är det ingen garanti för att det fungerar i dag.)

Mullvad är och nosar (ursäkta ordvitsen) på utmärkelsen Bäst i test, men bristen på prisalternativ och inställningsmöjligheter gör att det bara blir en andraplats tillsammans med Cyberghost.

Fakta Mullvad

Testad: November 2018
Kontakt: mullvad.net/sv
Antal servrar: 268 servrar i 36 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja (går ej att stänga av).
Snitthastighet svensk server: 78 Mbit/s, svarstid 8 ms.
Snitthastighet brittisk server: 98 Mbit/s, svarstid 49 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 97 Mbit/s, svarstid 144 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja. (Vid testtillfället. Ingen garanti för att det fortfarande fungerar)
Pris vid månadsbetalning: 52 kronor (5 euro) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: Saknas.
Övriga prisalternativ: Saknas.

Ladda ner Mullvad här

plus

Nytt enkelt program.
Mycket hög säkerhet.
Möjlighet att skaffa konto helt anonymt.
Relativt billigt.
Snabbt.

minus

Få prisalternativ.

Betyg: 5 av 5