Purevpn

Purevpn – Onödigt krånglig

Det här är en av de största tjänsterna – med servrar i fler länder än någon annan tjänst vi har testat eller ens känner till. Purevpn har faktiskt servrar i 141 länder. Det är även tjänsten du kan betala för på flest sätt, inklusive med en rad kryptovalutor via Coinpayments och olika presentkort.

Det första vi märker när vi besöker Purevpns webbplats är att det marknadsförs väldigt aggressivt. Hela sajten skriker ”köp mig!” och det är svårt att hitta konkret information bland alla budskap om hur fantastiskt det är. Inte det mest förtroendeingivande intrycket, speciellt inte jämfört med tjänster som Mullvad och Ovpn som inte använder någon typ av trafikspårning alls på webbplatsen.

Det andra är att programmet som först ser ganska enkelt ut i själva verket är rätt krångligt. När du ska ansluta ska du först välja ett ”läge” men det finns inga förklaringar till vad de olika lägena innebär och vissa inställningar verkar bara gå att göra genom att byta läge (vilket vi upptäcker genom att helt enkelt prova oss fram). Varje gång vi byter läge verkar den automatiskt byta vpn-protokoll till l2tp som vi inte vill använda, och vi måste byta till ipsec manuellt.

Purevpn har stöd för Openvpn, men av någon outgrundlig anledning inte via det egna programmet utan bara manuellt med tredjepartsprogram. Det har även en kill switch-funktion, men vi kan inte testa den eftersom den bara verkar slå till om anslutningen bryts och inte när vi medvetet kopplar ner.

Fakta: Purevpn

Mer info: purevpn.com
Plattformar: Windows, Mac, Linux, Android, IOS, routrar.
Vpn-protokoll: L2tp, ipsec, sstp (programmet), Openvpn (manuellt).
Betalningssätt: Kort, Paypal, Alipay, Paymentwall, bitcoin, andra kryptovalutor, Cashu, presentkort.
Maximalt antal enheter: 5 st.
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/ja/ja.
Servrar i övriga länder: Över 750 (141 länder).
Övriga funktioner: Kill switch.
Pris: 100 kr/mån, 320 kr/år (min 2 år).
Prestanda: 55 Mbit/s ner, 50 Mbit/s upp, 42 ms.

Läs mer här!

plus

Billigt om du kan betala två år i taget.
Servrar överallt.

minus

Onödigt krångligt program.
Kill switch går inte att testa.
Väldigt reklamig webbplats.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10