Strong VPN – snabb men dyr

Strong VPN är noga med att poängtera att de inte sparar några som helst loggar. Samtidigt är det ett amerikanskt företag som är baserat i USA och lyder under amerikanska lagar med allt vad det innebär.

Strong vpn

Prismässigt tillhör Strong VPN de dyrare av de vpn-tjänster vi har testat. Vid ett årsabonnemang kostar det 55 kronor (5,83 dollar) i månaden, vid månadsbetalning kostar det 95 kronor (10 dollar) i månaden. Några andra abonnemangsalternativ finns tyvärr inte.

Någon gratis- eller prova på-variant erbjuds inte heller. Dock finns det en generös 30-dagars ”pengarna tillbaka-garanti”, en garanti som man också infriar utan problem.

Mycket snabbt

Att skapa ett konto, ladda ned klienten och koppla upp sig är enkelt och smidigt. Programmet är visserligen inte på svenska, men är lättanvänt med ett pedagogiskt gränssnitt. Några avancerade serverval går inte att göra, här är det bara land och i vissa fall stad som går att välja. Tyvärr är varken antalet servrar eller antalet tillgängliga länder särskilt imponerande. 650+ servrar i 28 länder. Det finns inte heller särskilt många inställningsmöjligheter, men en Kill Switch finns i alla fall.

Något som verkligen imponerar hos Strong VPN är hastigheterna. Mot svensk server kommer vi upp i imponerande 122 Mbit/s och får samma hastighet för brittiska servrar. För de amerikanska får vi nästan lika bra med 118 Mbit/s. Detta är den hittills snabbaste vpn-tjänsten vi har testat.

Positivt är också att det fungerar utmärkt att komma åt såväl SVT Play som brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix. Det ska dock sägas att det krävs en del pillande och trixande för att komma åt BBC Iplayer, med tömmande av webbläsarens cache med mera. Ytterligare en sak på pluskontot är att det går att vara hela 12 samtidiga användare. (Observera även att Netflix jobbar aktivt med att blockera tillgång till tjänsten via vpn-tjänster. Att Netflix fungerade vid testtillfället med en viss vpn, är det ingen garanti för att det fungerar i dag.)

Specifikationer
Tjänst: Strong VPN
Testad: Maj 2019
Kontakt: strongvpn.com
Antal servrar: 650+ servrar i 28 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Snitthastighet svensk server: 122 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Snitthastighet brittisk server: 122 Mbit/s, svarstid 42 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 118 Mbit/s, svarstid 113 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja. (Vid testtillfället. Ingen garanti för att det fortfarande fungerar)
Pris vid månadsbetalning: 95 kronor (10 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 55 kronor (5,83 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Saknas.

Ladda ner Strong vpn här!

plus

Lättanvänt.
12 samtidiga användare.
Snabbt.
Åtkomst till amerikanska Netflix, BBC Iplayer och SVT Play (vid testtillfället).

minus

Relativt dyrt.
Få abonnemangsalternativ.
Inget prova på- eller gratisalternativ.
Få servrar i få länder.

Betyg: 4 av 5