Steg för steg: Två sätt att lämna Facebook

När du har sparat all information som du inte vill bli av med kan du skrida till verket och ta bort ditt konto. Du kan antingen välja att inaktivera ditt konto tillfälligt eller att ta bort det helt och hållet för evigt.

1. Inaktivera ditt konto…

För att tillfälligt inaktivera ditt konto loggar in som vanligt på Facebook. Klicka sedan på pil-ikonen som du hittar högst upp till höger. Välj Inställningar, Allmänt , Hantera konto och bläddra dig ned till Inaktivera ditt konto

Inaktivera Facebook

2. … och förklara varför

Nu får du läsa mer information om funktionen och när du är klar klickar du på Inaktivera ditt konto. Du får nu svara på några frågor om varför du vill inaktivera och om du vill fortsätta få mejl. Bekräfta med Inaktivera, Inaktivera nu.

3. Återställ

Din profil är nu helt osynlig och ingen kan ta kontakt med dig via Facebook. Däremot sparas all information – och dina skickade meddelanden går att läsa. Det är också lätt att återställa kontot närhelst du vill. Du loggar bara in igen, precis som vanligt.

Facebook

4. Ta bort ditt konto…

För att helt ta bort ditt konto surfar du till www.facebook.com/help/delete_account. Om du vill läsa mer först surfar du till facebook.com/help. I hjälptexten finns en länk till avregistreringssidan.

5. … och bekräfta

Logga in på det konto du vill radera. Om du har fler konton är det med andra ord viktigt att du väljer att ta bort rätt. Du får nu information om vilka möjligheter du har. Gör dina val och klicka på Avsluta mitt konto. Ange sedan ditt lösenord och eventuella ytterligare säkerhetskontroller. Klicka till sist på OK.

6. Vänta

Inom 90 dagar raderas ditt konto helt och hållet.