HP Envy Curved 34: Bred och böjd för unik upplevelse

Allt i ett-datorn har blivit allt mer intressant. Det handlar alltså om datorer som är inbyggda i skärmar, och där du enbart behöver en enda pryl på skrivbordet – förutom tangentbord och mus förstås.

HP Envy Curved 34

PC för Alla Bra valVi har testat flera allt i ett-datorer under året och en av de mest intressanta var HP Envy Curved 34, som med sin extra breda skärm i 21:9-format, och dessutom en böjd panel, verkligen drog blickarna till sig när vi hade den inne för test. Dess stora, framåtriktade högtalare gör den extra bred.

Med kraftfull fyrkärnig Core i7-processor, Geforce 960M-grafik och både snabb ssd och stor lagringsdisk är det en dator som funkar i de allra flesta tillfällen. Du kan både använda den för att spela spel med extra närvaro, avnjuta en film med biokänsla på den rejäla skärmen eller slänga upp ett helt gäng extra fönster om du surfar eller jobbar i Office.

Skärmen är dessutom högupplöst, inte i 5k-klass, men 1440p på en extra bred skärm blir många extra pixlar. HP bjuder också på snyggt, fylligt och kraftfullt ljud och en hel del intressanta funktioner som till exempel Realsense-kamera. Däremot saknas både usb typ c och thunderbolt 3.

Det är en rejäl pjäs att ställa på skrivbordet, så det gäller att du har mycket utrymme och bordsyta, speciellt med tanke på en enligt oss lite osmart lösning för skärmfot med fötter i vardera änden istället för mitt på.

Har du plats är datorn både annorlunda och riktigt elegant, dock utan den där riktiga lyxkänslan. Stilfaktorn är hög och allt är byggt med kvalitet, men priset är rätt saftigt.

 
HP Envy Curved 34
Tillverkare: HP
Formfaktor: Allt-i-ett.
Processor: Intel Core i7 6700T, 2,81 GHz quad core.
Grafik: Geforce GTX 960M, 2 GB.
Bildskärm: 34 tum blank ips, 3 440 x 1 440 bildpunkter.
Cirkapris: 24 990 kronor hos Elgiganten.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Läs hela testet här!