10. Inet Home i5

Inet Home i5

Det bästa med en “vanlig” stationär pc är att du kan gå lös på den med skruvmejsel och uppgradera den hur du vill. Vissa datorer passar bättre för det än andra, och bäst i år var Inet Home i5. Väldigt prisvärd, och med chassi och komponenter som gjorde mekandes exceptionellt smidigt.


9. Liontech Flame X7

Liontech Flame X7
I samma test hittade vi Liontech Flame X7, som faktiskt slår även Asus G20 på fingrarna rejält med ännu mer maxad prestanda. Kylning, pris och design gör att vi rankar den lägre, men det här är så mycket brutal råkraft som man kan stoppa in i en kompakt pc. 

 


 

8. Compless Mini 353

Compless Mini 323

Asus G20 var inte den enda kompakta speldator vi testade. Ett par andra imponerande stort. Kanske främst Compless minimalistiska bygge Mini 353 som kanske inte gav oss extrema prestanda, men klart respektingivande ändå. Samt alla funktioner vi kan tänkas behöva, till ett riktigt lockande pris.

7. Intel Compute Stick

Intel Compute Stick

Pratar vi kompakta datorer så går det inte att ignorera den mest kompakta av dem alla. Intel Compute Stick är ett helt nytt pc-koncept. En fullfjädrad pc med Windows (eller Linux) och helt ok surf- och Officeprestanda – i en dator som ser ut som ett lite för stort usb-minne.6. Asus G20

Asus G20

Vi är vana vid bjässar till speldatorer, men en ny typ början bli allt vanligare, riktigt kraftfulla spel-pc i kompakt format. Bäst i vårt test var Asus G20, som både levererar en käftsmäll till prestanda, har smart, dämpad kylning, och ett galet kul chassi. Mekar du inte spel-pc själv så är den ett kanonval.
 

5. Imac 27 tum 5k

Imac 27 tum 5k

Stora Imac var redan grymt imponerande, med retina-skärm och höga prestanda. Därför var det inte extremt att den i år blev lite snabbare och fick 5k-skärm. Men bara ordet ”5k-skärm” och det faktum att det inte gjorde datorn brutaldyr gör att den är väl värt en plats på topplistan.
 

4. HP Pavilion Mini

HP Pavilion Mini

Bra datorer kan vara små också, det beror ju lite på vad man ska ha dem till. Pavilion Mini är en pc från HP som är lika kompetent som den är snygg. Den passar lika bra på flådiga kontoret och som media-pc i vardagsrummet, och har med god marginal prestanda för bägge.
 

3. Imac 21,5 tum 4k

Imac 21,5 tum 4k

Apple har inte legat på latsidan, utan de har släppt riktigt bra uppgraderingar av Imac. Bäst gillar vi det faktum att lilla 21-tumsmodellen nu äntligen också förärats med högupplöst 4k-skärm. Sen har den givetvis vässad prestanda också. Det här är Imacen för alla.
 

2. Asus Zen AIO Pro

Asus Zen AIO Pro

Allt-i-ett-datorerna börjar göra comeback, och pc-tillverkarna har skärpt till sig och matchar nu Apple. Bästa allt-i-ett i år är inte en Imac, utan Asus senaste skapelse. Visserligen klonar den Imac i design, men ligger steget före i prestanda och kul funktioner, inte minst 3d-kamera med Real Sense.

 

1. Komplett Xtreme i100

Komplett Xtreme i100

Är man gammal old school pc-nörd så är man, och då är det ingenting i datorväg som går upp mot en saftig gaming-rigg. I början av året hade vi tillfälle att testa den absolut mest vräkiga sådan vi någonsin lagt vantarna på, och tillika den dyraste pc som gästat testlabbet, Xtreme i100 från Komplett.

Med vattenkyld åttakärnig processor, tredubbla grafikkort av tyngsta modell, massiv ssd och ännu massivare disklagring, fläktar överallt, och en prislapp på över 50 tusen vattnas det fortfarande lite i munnen.