Asus Zen Aio Pro: Uppdaterad Imac-utmanare

Asus Zen Aio Pro var när vi testade den förra hösten den första datorn i sitt slag på flera sätt. Det var en av de första med usb 3.1-portar och den första med Intel Realsense-kamera för att till exempel kunna logga in med ansiktsigenkänning.

Asus Zen Aio Pro

PC för Alla Bra valDet var också den första som kunde mäta sig med Apple Imac när det gällde lyxig design. Det här gjorde Asus genom att till synes kopiera Imac helt och hållet. Samma välvda baksida i borstad metall, här med vagt skimmer av varmare färger än Imacens aluminiumgrå, samma centrala fot, samma rad baktill med externa anslutningar, och så vidare. En riktigt bra 4k-skärm är givetvis också ett stort plus, och på ”bara” 24 tum blir det en fantastisk punkttäthet.

Vi var dock lite tidigt ute med testet, då det visade sig att tillgängligheten i butik var helt klart begränsad, och inte hade helt rätt mjukvara installerad. Under våren testade vi den igen, när den fått rätt uppdateringar och en påtaglig prisjustering nedåt. Inte för att den blev direkt billig då heller, men mer i klass med konkurrenterna från Apple och HP. Och här fick vi dessutom med en generöst stor, och framförallt monstruöst snabb, ssd.

Vi blir dock lite besvikna på plastigheten i det medföljande trådlösa tangentbordet och musen. När allt annat är i lyxig metall och ändå kostar skjortan, borde inte Asus kunna kosta på lite bättre känsla i dem?

Asus Zen Aio Pro
Tillverkare: Asus.
Formfaktor: Allt-i-ett.
Processor: Intel Core i7 6700T, 2,8 GHz quad core.
Grafik: Geforce GTX 960M, 4 GB.
Bildskärm: 24 tum blank ips, 3 840 x 2 160 bildpunkter.
Cirkapris: 21 399 kronor hos Proshop.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Läs hela testet här!