Testad produkt: 1 Password
Pris: 350 kronor/år, 575 kronor/år för familjekonto.

1 Password

1 Password var länge enbart ett Macprogram och senare IOS-app, men har sedan ett par år tillbaka blivit mer eller mindre lika fullfjädrat på Windows och Android. 1 Password var tidigt ute bland lösenordshanterarna, men till skillnad från ett par andra gamlingar som Roboform har det hållit igång utvecklingen och ligger numera i framkant vad gäller både säkerhet och funktioner.

Det ligger också i framkant vad gäller pris. 1 Password är testets enda som helt saknar gratisversion och betalversionen för en ensam användare kostar aningen mer än konkurrenterna.

1Password

Unik säkerhetsmodell

1 Password har testets högsta säkerhet, och utvecklarna går längre än några andra för att kontinuerligt höja säkerheten och förklara både hur det fungerar och varför de har gjort olika val i designen.

För det första skyddas din krypteringsnyckel av inte bara ditt huvudlösenord utan även en speciell nyckel som skapas på den enhet du skapar kontot på. För att logga in på någon annan enhet måste du ha den nyckeln, och den lagras inte någonstans så du måste själv se till att spara den på en säker plats.

Precis som de andra tjänsterna har 1 Password webbläsarpluginer, men till skillnad från andra är dessa kopplade till det fristående skrivbordsprogrammet på ett sätt som gör att det inte går att attackera dem från webben.

Snygg och smidig

1 Password är också ett av testets snyggaste program, och att använda det är enkelt både i webbläsare och i systemet. En ikon i Meddelandefältet öppnar ett fönster med nästan allt du behöver.

1Password

Om pluginen inte uppfattar att du fyller i en ny login kan du öppna den och välja Settings -> Save new login för att spara. Det fungerar även på till exempel Google där användarnamn och lösen fylls i i tur och ordning och inte samtidigt.

En nackdel jämfört med några konkurrenter är att 1 Password inte kan fylla i uppgifter helt automatiskt. Å andra sidan höjer det säkerheten en aning då det blir omöjligt att lura pluginen att fylla i uppgifter i någon typ av avancerad attack med dolda loginfält.


Bra valFakta 1Password

Kontakt: 1password.com
Testad: Maj 2018
Fakta: Saknar helt gratisversion. Fristående skrivbordsprogram. Webbläsarpluginen kommunicerar aldrig direkt med ditt valv utan enbart via programmet. Kan kontrollera säkerheten på dina olika konton.
Övrigt: 1 gigabyte dokumentlagring i molnet.
Pris: 350 kronor/år, 575 kronor/år för familjekonto.

Testa 1Password här!

plus

Högst säkerhet av alla.
Riktigt bra integrering i Windows.
Väldesignat program.

minus

Ingen gratisversion alls.